Jiráskové bylo v posledních dnech tak zle, že odmítla hrát ve svém milovaném vinohradském divadle. „Nezvládla bych to,“ přiznává. Dobře jí udělala až návštěva Bílé. „To je takový příval energie, že postaví na nohy každého. I mě,“ přiznává Jirásková.

Daly si koňak a doutníček

Nemocná herečka poctila zpěvačku svým oblíbeným koňáčkem. Lucie si s vášnivou kuřačkou Jiráskovou dala dokonce i doutníček, byť sama nekouří. „Jiřinka je nenahraditelnou osobností této země. Obdivuji ji jako herečku, miluji jako člověka,“ řekla Blesku Bílá, která herečce darovala diamantový prsten. „Rozhodla jsem se, že jí snesu modré z nebe, a začala jsem s brilianty, které máme obě rády. Ten prsten, který jsem jí dala, jsem nosila víc než deset let. Ale je to jen maličkost proti tomu, co všechno bych pro ni udělala,“ tvrdí Lucie.

Briliant pro štěstí

Herečka měla obrovskou radost a prstýnek si s rozzářenýma očima nasadila vedle toho, který jí Lucie darovala před lety. „Doufám, že tu Jiřinka s námi bude ještě dlouhá léta, po ní zbude jen prázdná díra,“ míní Bílá. „Budu se snažit žít dlouho, ale snažení je proti chatrnému zdraví a stáří vůbec nic,“ reagovala Jirásková smutně. Pak se ale rozzářila. „Lucinka je nejen krásná, ale i talentovaná. A především je to moc hodná holka. Mám ji strašně moc ráda,“ řekla Jirásková, která Lucčin prsten z levého malíčku nesundá z ruky ani na noc. „Vím, že mi přinese štěstí,“ dodává.

Fotogalerie
6 fotografií