„Když se Iveta v autě ukrývá pod dekou, nebude to bohužel dobré. Když jsem u ní ještě pracovala, pod deku lezla vždycky, když nezvládla pití. Bála se okolního světa,“ svěřila Golda a zdůraznila: „Iveta celý život trpí chorobným stihomamem. Nepřející lidi vidí všude. I tam, kde nejsou. Mnohokrát kvůli nim nevylezla ani z domu a stahovala si rolety,“ popisuje Golda. Byla to ona, kdo opilou Ivetu vezl schoulenou pod dekou na zadní sedačce vozu do psychiatrické ženské léčebny v Kostomlatech. „Donutil ji k tomu její bývalý manažer Ivan Rössler. Ta pomoc v léčebně byla nevyhnutelná,“ vzpomíná Golda.

V pátek se nechala bezmocná Iveta vozit po Praze pod dekou v autě, včera, jak zachytil fotograf Blesku, sama usedla za volant. Ujela 500 metrů a nakoupila si v místní uhříněvské samoobsluze. Dává to logiku?

„Dává. Bylo jí jasné, že ji fotografové pod dekou zdokumentovali. Viděla prostě noviny. A tak pobrala všechny síly a pustila se do demonstrace, že je v pohodě,“ myslí si Golda. Má zřejmě pravdu. Iveta nekoupila nic zásadního. „Já ani nevím. Takové nepotřebné věci. Jo, ano, určitě tam byly rohlíky,“ řekla pokladní, u které Iveta platila. Skladník potvrdil, že Iveta vypadala vyčerpaně. Obličej jí kryly brýle, ale neupravené vlasy, jako kdyby právě vylezla z postele, mluvily za vše. Navíc byla oblečena naprosto stejně, jako v pátek. Jako kdyby se ani v noci v posteli nepřevlékla do noční košile. „To u Ivety neznám vůbec. Vždycky dbala na to, jak vypadá, i když bylo zle,“ konstatuje Golda.

Fotogalerie
10 fotografií

Jiří Pomeje: Ještě že nesáhla po žiletce

„Je mi to strašně líto. Já ale říkal, že stačí málo a Iveta se sune ke dnu. Buďme rádi, že Iveta po středeční nehodě nesáhla místo flašky po žiletce. Prosím pánaboha, i když jsme dávno od sebe, aby se mé obavy nenaplnily.“