Rodney „Lil Rod“ Jones, který pomáhal produkovat poslední album rappera Seana Combse alias Diddyho, tvrdí, že ho slavný hudebník omámil, sexuálně obtěžoval a vyhrožoval mu, když spolu pracovali. V soudních dokumentech podaných v USA minulý měsíc navíc Lil Rod tvrdí, že Diddyho údajné přátelství s princem Harrym a dalšími hvězdami poskytovalo jak jemu, tak jeho společníkům „legitimitu“ a dodalo jim důvěryhodnost.

V žalobě se uvádí, že hosté byli lákáni na Diddyho party plné „obchodování se sexem“ pod záminkou, že díky rapperovi získají konexe a přístup „k celebritám, jako jsou slavní sportovci, politické osobnosti, umělci, hudebníci a mezinárodní hodnostáři“, mezi které patřili i různí šlechtici. Jedním z nich měl být právě i mladší bratr následníka britského trůnu – ačkoliv ten se v minulosti prokazatelně s Diddym setkal pouze jednou.

Jediné setkání

Došlo k tomu na party po koncertu uspořádaného na počest zesnulé princezny Diany (†36) na stadionu Wembley v roce 2007. Rusovlasý princ se tam dostavil, aby poděkoval všem, kteří se akce zúčastnili – kromě Diddyho to byl i třeba Kanye West (46). To je vše. Neexistuje žádný důkaz, že by princ Harry udělal něco špatného nebo že by věděl o provinění ostatních. Na jeho jméno, které sexuální násilník údajně tímto způsobem zneužíval, to však vrhá temný stín...

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan na filmové premiéře Twitter

Razie FBI

U muzikanta proběhla v podělí policejní razie, kterou provedli federální agenti. Podle amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost domovní prohlídky souvisely s „probíhajícím vyšetřováním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Rapper, jenž čelí několika občanskoprávním žalobám, v nichž je obviňován ze sexuálního vykořisťování, sexuálního zneužívání a znásilnění, tím byl pobouřen a podle jeho právníka došlo „k hrubému nadužívání síly na vojenské úrovni“.

„Neexistuje žádná omluva pro nadměrné demonstrování síly a nepřátelství ze strany úřadů nebo způsob, jakým bylo zacházeno s ním, s jeho dětmi a zaměstnanci,“ citoval slova  Aarona Dyera server TMZ.com. Jeho klient, který mimochodem nebyl zatčen, je prý bez viny. „U žádného z obvinění nebyla zjištěna žádná trestněprávní nebo občanskoprávní odpovědnost. Pan Combs je nevinný a bude každý den bojovat za očištění svého jména.“

Fotogalerie
37 fotografií