Slavná herečka Olivia Munnová, která před pár dny zářila na červeném koberci při předávání Oscarů, na sociální síti přišla s velmi smutným přiznáním: bojuje s rakovinou prsu. Zákeřnou nemoc jí diagnostikovali v dubnu minulého roku – paradoxně pouhé dva měsíce poté, co si nechala dělat genetické testy, které vyšly negativně. A to včetně BRCA (nejznámější gen rakoviny prsu). V únoru 2023 kromě testů podstoupila i mamografii, která byla také v pořádku.

I proto pro ni bylo zjištění, že rakovinou přece jenom trpí, takovým šokem. Absolvovala magnetickou rezonanci, ultrazvuk a biopsii, která prokázala agresivní rakovinu Luminal B v obou ňadrech. „Za posledních 10 měsíců jsem absolvovala 4 operace, tolik dní strávených v posteli, že je nemůžu ani spočítat, a naučila jsem se více o rakovině, léčbě rakoviny a hormonech, než jsem si kdy dokázala představit,“ svěřila se Munnová na instagramu.

„Během jediného dne, kdy jsem se cítila naprosto zdravá, jsem se najednou probrala po desetihodinové operaci na nemocničním lůžku. Měla jsem štěstí. Chytili jsme to ještě ve chvíli, kdy se dalo rozhodnout o způsobu léčby,“ líčila herečka.

Neuvěřitelně při tom všem zvládá své emoce. „Překvapivě jsem brečela jen dvakrát. Asi jsem měla pocit, že na pláč není čas. Soustředila jsem se na podstatné. Veškeré emoce, u nichž jsem cítila, že by narušovaly mou schopnost zachovat si jasnou mysl jsem odložila na vedlejší kolej,“ prozradila Olivia.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu X-Men: Apokalypsa CinemArt

Přesto na to, aby s touto informací vyšla ven, potřebovala nějaký čas, aby to dokázala zpracovat – ačkoliv i tak má pořád tendenci na veřejnosti na sobě nedávat nic znát. Aktuálně má za sebou tmavovláska, kterou filmoví fanoušci dobře znají z filmů X-Men: ApokalypsaPredátor: Evoluce nebo seriálu Newsroomoboustrannou mastektomii, což jí dle jejích vlastních slov nepochybně zachránilo život. Nyní proto důrazně vyzývá své followery, jichž má téměř 3 miliony, aby ani oni nepodceňovali prevenci.

Velkou oporou v tomto boji je pro ni její rodina a partner, jímž není nikdo jiný než slavný komik John Mulaney (41). „Díky, že jsi byl se mnou před každou operací, ale i poté, co jsem se z ní probrala, a vždy jsi mi dal k posteli fotku našeho malého syna Malcolma, abych ho viděla jako prvního, když se probudím,“ vzkázala mu Munnová a sdílela snímky, na nichž je například na nemocničním lůžku, při vyšetření... anebo záběr právě na noční stolek, na němž je zmiňovaný snímek jejich dvouletého synka.

Fotogalerie
30 fotografií