Americkou herečku Mackenzie Phillipsovou mohou čeští diváci znát například ze seriálů Holky za mřížemi, Pro strach uděláno nebo Den za dnem. Na kontě má i řadu filmů, před 14 lety se ovšem její jméno dostalo do médií v úplně jiné souvislosti.

V třaskavé autobiografii High On Arrival tehdy poprvé veřejně přiznala, že po deset let udržovala incestní milostný vztah s vlastním otcem, slavným hudebníkem a zpěvákem skupiny The Mamas & the Papas Johnem Phillipsem. Mackenzie nyní se svou nevlastní sestrou Chynnou Phillipsovou Baldwinovou (55) natočila zpověď na youtube, v níž se k temné aféře opět vrací. 

„Patřil mezi moje nejoblíbenější lidi na celém světě. Ale měl i svou temnou stránku. Byl komplikovaný, měl tolik různých vrstev,“ vzpomíná ve videu Chynna, dnes vdaná za herce Williama Baldwina (60).

Dr. Jekyll a pan Hyde 

Obě sestry se shodly, že byl Phillips geniální písničkář a skladatel – jeho písně ze šedesátých let koneckonců dodnes nezestárly a stále mají řadu příznivců. Řeč se ovšem brzy stočila na o poznání temnější téma...

„Měl i velmi temnou stránku. Člověk nikdy nevěděl, jaký zrovna bude, viď? Byl hrozně nepředvídatelný,“ shodly se sestry.

Mackenzie ve své knize z roku 2011 popsala, že ji otec poprvé znásilnil v jejích 19 letech noc před její svatbou s manažerem talentů Jeffem Sesslerem, když byli oba pod vlivem drog a alkoholu. Následujících deset let pak udržovali incenstní poměr.

Kritika za odpuštění

„Lidi mě hodně trollí a kritizují za to, že jsem mu odpustila. Ale odpuštění je pro mě, ne pro toho druhého člověka. Odpuštění neznamená, že souhlasím s tím, za co mu odpouštím,“ svěřila se Mackenzie. „Je to hodně, hodně komplikované. Ale mám v duši mír,“ nechala se slyšet. John Phillips zemřel 18. března 2001 na srdeční selhání. 

Po vydání knihy s šokujícími informacemi se na herečku nesnesla kritika jen ze stran veřejnosti, ale i od vlastní rodiny. O mnohé příbuzné nadobro přišla, sestra Chynna nicméně stála od začátku za ní. 

„Stála jsem za tebou celým srdcem. Věřila jsem ti. Chci, abys věděla, že jsem na tebe pyšná, že jsi s tím šla ven, i když to bylo pro všechny bolestivé,“ podporovala Chynna sestru. 

Nejhorší rodina Hollywoodu?

Ženy pak společně žertovaly, že jejich klan je zřejmě tou vůbec „nejdysfunkčnější rodinou v Hollywoodu“. Jejich nevlastní sestra, herečka Bijou Phillipsová (43), je například čerstvě po rozvodu s hvězdou seriálu Zlatá sedmdesátá Dannym Masterstonem (47). Významný scientolog si aktuálně odpykává třicet let až doživotí za znásilnění tří žen. 

Video
Video se připravuje ...

Josef Fritzl. Přes dvacet let věznil a znásilňoval vlastní dceru, zplodil s ní sedm dětí Videohub

Fotogalerie
39 fotografií