Každý, kdo dorazil na cardiffský koncert Beyoncé, musel u vstupu projít technologií na rozpoznávání obličejů. Policie v mnohatisícovém davu pátrala po známých pedofilech a teroristech, kteří se skrývají před spravedlností. Zatím stále nevšední krok ale mnohé pěkně naštval a na sítích pak vzedmul vlnu kritiky... Spousta lidí to považovala za narušení vlastních práv. 

Kriminální komisař Jižního Walesu Alun Michael vysvětlil pro BBC, že se organizátoři k praxi uchýlili kvůli teroristickému útoku na koncertě Ariany Grandeové (30) v roce 2017 v Manchesteru. Vedle teroristů pak lidé zákona pátrali i po pedofilech. „Na koncert dorazilo velké množství mladých dívek,“ vysvětlil Michael, proč bylo místo tak atraktivní pro sexuální násilníky. 

Podle Michaela je navíc kritika zcela zbytečná. „U mnoha lidí došlo k nedorozumění a mylnému přesvědčení, že si pořízené obrázky necháváme – nenecháváme,“ vysvětlil, jak to bylo se skeny obličejů. „Necháváme si je pouze v případě, že identifikujeme osobu, kterou hledáme,“ dodal. Lidé se tak prý nemají čeho bát. 

„Nic nebylo tajné, věděli jsme o tom dopředu. Myslím, že to dává perfektní smysl,“ reagoval na kritiku naštvaných občanů. S tím, jak přibývá bezpečnostních opatření, si asi na podobné novinky budeme muset zvykat...

Video
Video se připravuje ...

Videoklip k písni Love On Top /Youtube/

Fotogalerie
59 fotografií