Bruce trpí frontotemporální demencí, což je nemoc, na kterou neexistuje žádný lék. Jde o degenerativní onemocnění mozku, které se projevuje výraznými změnami v chování i povaze člověka. A podle Glenna Gordona Carona, který je už dlouhé roky Willisovým dobrým přítelem a snaží se ho pravidelně navštěvovat, Willisova nemoc pokročila.

Podle Carona Bruce Willis ztrácí svou proslulou „radost ze života“ a bohužel i „jazykové dovednosti“. „Můj smysl mi říká, že v prvních třech minutách věděl, kdo jsem,“ uvedl v rozhovoru pro Page Six a dále prozradil, že herec býval dříve nenasytným čtenářem a teď už nečte. „Všechny tyto jazykové dovednosti už pro něj nejsou dostupné, přesto je stále Brucem,“ nastínil, že jeho nemoc skutečně pokročila.

„Když jste s ním, víte, že je Bruce a jste vděční, že tam je, ale radost ze života je pryč,“ uvedl muž, který se snaží Bruce od propuknutí nemoci navštěvovat každý měsíc, ale přiznává, že ne vždy se mu to podaří. Možná i právě díky tomu vidí, jak rychle jeho nemoc postupuje a právě jeho ztráta radosti ze života ho děsí.

„Bruce zbožňoval každé ranní probuzení a snažil se žít život naplno, ale teď žije jako by viděl život za síťovými dveřmi,“ dodal muž, který stojí za veleúspěšným seriálem Měsíční svit (Moon Lighting), o kterém se dá říci, že významnou měrou pomohl nastartovat Willisovu kariéru.

Video
Video se připravuje ...

Bruce Willis pověsil herectví na hřebík kvůli vážné nemoci mozku. Videohub

Fotogalerie
61 fotografií