V domě známého rakouského herce bylo nalezeno celkem 76 000 souborů, z nichž přibližně 47 500 zobrazovalo děti mladší 14 let. Za to soud Teichtmeisterovi uložil dvouletý podmíněný trest, povinnou léčbu a povinnost pravidelně absolvovat testy na drogy. Pokud požadavky soudu nesplní, může skončit v psychiatrické léčebně. 

Podle informací agentury DPA se herec proti rozsudku může ještě odvolat. Teichtmeister nicméně sám přiznal, že shromáždil desítky tisíc materiálů zobrazujících zneužívání dětí, navíc některé záběry sám sestříhal.

Porucha a nařízená léčba

Z natáčení reálného zneužívání obviněn nebyl, své fantazie prý zaznamenával „pouze“ písemně. Soudní psychiatr herci diagnostikoval závažnou a dlouhodobou poruchu, která nebyla specifikována, ale prý se domnívá, že vhodná terapie by mohla zabránit opakování trestné činnosti.

Teichmeister patří v Rakousku mezi známé tváře. V minulosti byl například členem souboru slavného vídeňského divadla Burgtheater. Loni si zahrál v úspěšném historickém filmu Korzet, objevil se v oblíbeném krimiseriálu Komisař Rex, filmech Sarajevo 1914 nebo Vrahova múza a řadě dalších televizních, divadelních i filmových děl. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté při kontrole našli u muže zbraň, v telefonu měl dětské porno. Aktu.cz

Fotogalerie
48 fotografií