Mathieu Kassovitz, známý nejenom jako herec z výše zmiňované Amélie, thrilleru Mnichov či krimikomedie Nevěsta přes internet, ale také jako scenárista a režisér mrazivé detektivky Purpurové řeky, měl nehodu na motorce. Pád z motocyklu na závodním okruhu Linas-Monthléry na předměstí jižně od Paříže, kde jezdil během doškolovacího kurzu, nikdo další nezpůsobil. Herec byl podle prvotních informací jediným zúčastněným a nesrazil se s žádným jiným vozidlem - možná jenom ztratil kontrolu nad svým strojem...

Po nehodě byl Kassovitz okamžitě převezen do nemocnice ve městě Le Kremlin-Bicêtre. Podle agentury AFP je sice herec ve „znepokojivém stavu“, francouzský deník Le Parisien však uvedl, že na tom Kassovitz není nikterak vážně a není v ohrožení života. Bohužel to ale vypadá, že talentovaný filmař neskončil ve špitále jenom s pár oděrkami. Podle jeho blízkých, které kontaktoval magazín Le Monde, utrpěl velice vážná zranění. Místní úřady ihned zahájily všechna potřebná vyšetřování, aby zjistily příčinu nehody. 

Nezbývá než doufat, že se Kassovitz brzy vykřeše ze svých zranění. Patří totiž mezi největší talenty současné francouzské kinematografie. Proslavil se tím, že se nebojí se svými filmy provokovat a volit kontroverzní témata. Za černobílý, syrový film Nenávist z roku 1995, který se odehrává ve čtvrti „banlieue“ na předměstí Paříže, získal coby režisér a scenárista Césara, cenu za nejlepší film v Cannes a ocenění European Film Awards. Dalšího Césara získal za svůj výkon ve filmu Regarde les hommes tomber.

Fotogalerie
40 fotografií