Tmavovlasá Celeste Buckinghamová se již před nějakým časem přestěhovala na ostrov Madeira, kde bydlí se svými rodiči, hledá samu sebe a do rodného Slovenska se vrací sotva párkrát do roka. Při poslední návštěvě ale pro týdeník Plus 7 dní otevřeně promluvila o svém zdravotním stavu. Jak vyšlo najevo, trpí nevyléčitelnou chorobou, při které jí hrozí neplodnost a navíc se projevuje i na jejím vzhledu. Lékaři jí totiž diagnostikovali syndrom polycystických ovarií.

Celeste se s touto nemocí potýká už dlouhých 6 let - ale jak sama přiznala, neměla důvod o tom mluvit na veřejnosti. Musela se s tím nejdříve sama popasovat... „Potřebovala jsem tento fakt přijmout. Nejsem jediná na světě, která má tuto nemoc, ale je jen nízké procento žen, které tím trpí. Jde o onemocnění vaječníků, které mi zjistili ve dvaadvaceti letech,“ prozradila.

Tato nemoc se navíc neblaze podepisuje i na její postavě. „Moje tělo nedostatečně zpracovává kalorie, a proto mi váha velmi kolísá. Jsou ženy, které velmi přiberou, jiné naopak velmi zhubnou. Já jsem ten první případ, ale upřímně říkám, už mi to nevadí. Stále si říkám, že nejdůležitější je být vděčný za tělo, neboť právě ono nás bude nosit celý život. Od narození až po smrt,“ zdůraznila.

Video
Video se připravuje ...

Celeste Buckingham se pochlubila novou kérkou nad zadečkem! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Zmíněné onemocnění navíc ovlivňuje plodnost. „Velmi mnoho žen s tímto syndromem se trápí, protože se nestanou matkami. I mě to zasáhlo, když mi to řekli. Ženy těsně po třicítce přemýšlejí, zda lehce otěhotní, neboť s přibývajícím věkem to prý je těžší. Ale my s naší diagnózou to máme mnohem těžší. Je mizivá šance, že jednou budeme mít děti. Tento fakt jsem přijala a učím se s ním pracovat,“ přiznala.

Ona sama přitom děti velice miluje, nejednou se o tom zmínila, a zdálo se, že si vždycky přála mít velkou rodinu... Tento sen se ale teď možná před jejíma očima rozplývá. „Není to snadné, ale říkám si, že kdybych je neměla, nebyla bych první ani poslední. Jen společnost je nastavena tak, že všechny musíme být matkami. Ve skutečnosti tomu tak nemusí být,“ dodala Celeste.

Fotogalerie
55 fotografií