Helmut Berger alias »německý Alain Delon«, jenž zesnul jenom krátce před svými 79. narozeninami, zazářil v celé řadě zajímavých filmových i seriálových rolí a žil bez přehánění pestrý život. Netajil se tím, že je bisexuál – jeho velkou osudovou láskou byl režisér Luchino Visconti (†69), s nímž natočil celou řadu úspěšných snímků a po jeho úmrtí v roce 1976 prohlašoval, že „ovdověl“ v pouhých 32 letech. Přesto se Berger v roce 1994 oženil s italskou herečkou, režisérkou a modelkou Francescou Guidatovou. A v roce 2015 zinscenoval svatbu jenom naoko, se svým o 36 let mladším milencem. 

Až do jeho smrti se věřilo, že ačkoli se s Francescou rozešli už po třech letech neúspěšného manželství, nikdy se nerozvedli, a tak by byli podle zákona stále právoplatným mužem a ženou. Jenže před pár dny zaplavily rakouská média pochybnosti, zda tento pár vůbec oficiálně uzavřel manželský svazek, jelikož v úmrtním listu herce kolonka „manželka“ zůstala nevyplněná.

Podivné nejasnosti ohledně choti potvrdil i hercův zástupce spolu s tím, že se organizátoři posledního rozloučení s hercem zachovali zcela nekompromisně. Místo toho, aby pátrali, kde je vlastně pravda, Francesce ve středu 24. května zkrátka neumožnili přístup na kremaci. Ona se tak nemohla se svým ex na jeho poslední cestě řádně rozloučit...

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Tina Turner (†83): Její dům je v obležení fanoušků a květin! reuters

„Dozvěděla jsem se, že ve všem spěchu bude zřízena rozlučková místnost, která zůstane otevřena jen 4 hodiny. A pak bude následovat kremace a pohřeb jen pro nejbližší příbuzné,“ uvedla Francesca ještě před pohřbem pro italský deník Il Giornale s tím, že ona osobně povolení k účasti nedostala. Jako kdyby snad vůbec nikdy jeho manželkou nebyla...

Přesto se však brání, že oddací list má... a zaslala ho i na italský konzulát ve Vídni. Ráda by se totiž dozvěděla i příčinu smrti své někdejší lásky. Nemocnice, kde Helmut Berger 18. května 2023 zemřel, jí totiž detaily jeho skonu odmítla poskytnout – tyto důvěrné informace se sdělují pouze pozůstalým příbuzným.

Fotogalerie
35 fotografií