A reakce lékařky Hany Fifkové (61)? Vyvrátila, že by Brzobohatý trpěl nějakou sexuální úchylkou či deviací. Ale proč se takové informace vůbec dostávají na světlo boží? Kvůli žalobě, kterou Taťána Kuchařová (35) zaslala k církevnímu soudu s cílem anulovat jejich církevní sňatek. V ní jako důvod uvedla například to, že se její bývalý manžel převléká za ženu a že po ní vyžaduje v tomto převleku sex. 

Přiznání pro Blesk

To Ondřeje Brzobohatého (40) zvedlo pořádně ze židle a bránil se v rozhovoru pro Blesk. „Jsem velkým fanouškem i drag queen. (Pozn. red.: Většinou se jedná o muže, který svým oblečením a chováním karikuje ženu, a to pro zábavu nebo s uměleckým cílem.) Může to někomu připadat zvláštní nebo divné, ale já se u toho skvěle bavím a náramně odreaguju. Rozhodně to ale nemá vliv na mé duševní zdraví nebo moji sexuální orientaci. Dokonce to se mnou Taťána i občas sdílela,“ uvedl v rozhovoru.

Otevřeně také popsal, že ho měla Kuchařová přimět jít na vyšetření k sexuoložce. „Byl jsem k ní Taťánou vyslán... Šel jsem tam, protože jsem jí chtěl dokázat, že má záliba v převlékání nemá nic společného s mou orientací, jak se Taťána bála. Zároveň si chtěla potvrdit, že to není dědičné,“ svěřil se hudebník.

Nejsem gay!

V žalobě nezůstala na umělci niť suchá. Dokonce musel vyvracet, že je neplodný. „Žili jsme spolu od roku 2013, já chtěl celou dobu našeho soužití děti. Taťána přestala brát antikoncepci až na jaře 2021, kdy už jsme procházeli několikerou resuscitací našeho vztahu a do rozvodových papírů scházely tři měsíce,“ svěřil Brzobohatý v intimní zpovědi. „Ondra neplodný není, takže o dítěti mluvit můžeme a mluvíme,“ zastala se ho během týdne i partnerka Daniela Písařovicová.

Názor sexuoložky

Vím, že smíte mluvit pouze o konkrétních tématech, která vám pacient, vzhledem k lékařskému tajemství, povolí. V žalobě pan Brzobohatý působí jako s odpuštěním sexuální deviant. Můžete to vyvrátit?

„Tak tolik snad mohu říci, že u Ondřeje rozhodně o žádnou sexuální úchylku nejde.“

Četla jste rozhovor s Ondřejem ohledně Taťániny žaloby?

„Ano.“

Ondřej se v rozhovoru vyjádřil o tom, že k vám byl Taťánou vyslán, abyste zjistila, zda není gay a zda jeho záliba v dragu není dědičná. Je to tak?

„Pokud si vzpomínám, tak ano.“

Paní doktorko, jak byste Česku vysvětlila, co je záliba v drag show?

„Drag show je forma zábavy, kterou provozují umělci vydávající se za ženy nebo za muže, obvykle v baru nebo nočním klubu. Představení se mohou pohybovat od burleskních představení v nočních klubech pro dospělé až po akce pro všechny věkové kategorie se zpěvy a příběhy. Účinkující často oblékají komplikované kostýmy a make-up a někdy se oblékají tak, aby napodobovali různé slavné zpěváky nebo osobnosti opačného pohlaví.“

Dříve byl hodně známý pojem travesti show, je to to samé?

„Je to v podstatě to samé.“

Musí být představitel této show homosexuál?

„Rozhodně ne.“

Setkáváte se s tím, že lidé mají dotazy, zda nějaká záliba, například v dragu, může být dědičná?

„Za mnou s tímto tématem lidé příliš nechodí, ale rozumím tomu, že někdo tyto obavy mít může.“

Jak všeobecně pohlížíte na to, že je někdo označen za homosexuála v dnešní době, je to stále stigma, za které by se měl jedinec stydět?

„To už snad dávno ne. Myslím, že homosexuální orientace je v současné době brána jako úplně normální menšinová orientace. Česká republika v tomto ohledu patři mezi velice liberální země.“

Stává se často, že je někdo označen za gaye/lesbu, aby byl okolím dehonestován?

„Pokud se tak děje (a podle mě se to děje skutečně zřídka), tak se to týká většinou gayů, kde respektování homosexuální orientace společností je nižší než u lesbicky orientovaných žen.“

Jako renomované sexuoložky se vás musím zeptat, jak se změnilo povědomí o sexu a praktikách v něm od dob časopisu Bravo a jeho poradny?

„Společnost je mnohem informovanější, jednotliví lidé pak mnohem svobodnější než dřív. Což je samozřejmě dobře.“

Co si myslíte o tom, že pan Brzobohatý svoji zálibu svěřil veřejnosti a jaký to na něj bude mít dopad?

„Osobně si myslím, že Ondřejova upřímnost se mu vrátí v dobrém – bude teď svobodnější a možná svým sdělením pomůže i jiným lidem.“

Video
Video se připravuje ...

Kuchařová v církevní žalobě napadá exmanžela! Ondřej Brzobohatý kontruje: Ano! Rád se převlékám za ženu! „Je to hra! Nic víc!“ Blesk TV

Fotogalerie
99 fotografií