Vyhublost a rušení koncertů... to vše už dlouho ukazovalo, že s kanadskou zpěvačkou není vše v nejlepším pořádku. A loni v prosinci Céline odtajnila, že je vážně nemocná - trpí nevyléčitelnou nemocí Stiff Persons Syndrome (SPS), která se projevuje silnými křečemi a ztuhlostí svalů. Tato nemoc jí brání i ve vykonávání povolání, které tak miluje. 

Nyní musela Dionová opět zrušit svůj program - dokonce celé své celosvětové turné. Legenda uvedla, že je „příšerně zklamaná“ z toho, že musí své fanoušky zklamat. 42 koncertů ale nezvládne. V minulosti zvládla klidně i 50 koncertů a v současnosti ji v kinech můžeme vídat také ve filmu Znovu se zamilovat. Jenže zřejmě nyní došlo ke zhoršení jejího stavu.

I když mi to láme srdce, bude nejlepší, když vše zrušíme, dokud nebudu schopná se vrátit na pódium. Nevzdávám se.... a už se moc těším, až vás zase uvidím,“ vzkázala na instagramu příznivcům pěnice. Nyní prý velmi tvrdě pracuje na tom, aby zase nabrala zpět síly.

Není to poprvé, co musela rušit vystoupení, tentokrát však budou zklamaní v různých místech po celé Evropě, například v Belgii, Dánsku i Velké Británii. Všichni ale povětšinou chápou, že Céline za to nemůže, a přejí jí hlavně brzké uzdravení a hodně sil.

„Věříme, že jednoho dne v blízké budoucnosti bude Celine schopná do všech těchto měst v Evropě zajet a vystoupit pro své úžasné fanoušky. Ale ten čas zkrátka ještě nenastal,“ zní oficiální stanovisko pořadatelů turné. Všichni byli vyzvání, aby si zažádali o vrácení peněz přes prodejce, od něhož lístky mají. 

Co je SPS?

Stiff Persons Syndrome (SPS), také známý jako Stiff-Man Syndrome, je vzácné neurologické onemocnění, které charakterizují chronické bolestivé svalové křeče a svalová tuhost. Toto onemocnění postihuje především svaly na zadní straně těla, jako jsou svaly páteře, břicha a stehen.  Pacienti s SPS mají často také potíže s chůzí, protože svalová tuhost omezuje pohyb.

Jedná se o nevyléčitelnou nemoc, ale s vhodnou léčbou a správným řízením příznaků je možné dosáhnout zlepšení a zvýšení kvality života pacienta.

 

Video
Video se připravuje ...

Celine Dion se představí v nové romantické komedii Znovu se zamilovat Falcon

Fotogalerie
49 fotografií