Tina Turnerová, legenda hudby a královna rock 'n' rollu zemřela po dlouhé nemoci. Skonala ve svém domově ve švýcarském Curychu. S odkazem na její mluvčí to uvedla stanice Sky News.

V posledních letech Tina Turner, vlastním jménem Anna Mae Bullock, čelila mnoha zdravotním problémům. Ty se táhly od roku 2013, kdy utrpěla mozkovou mrtvici. O tři roky později jí zjistili rakovinu zažívacího traktu a začaly jí selhávat ledviny. Nádor na střevech jí lékaři vyndali, ledvinu, kterou jí daroval její druhý manžel Erwin Bach, transplantovali.

„S ní svět ztrácí hudební legendu a životní vzor,“ zní veřejné oznámení o jejím odchodu z tohoto světa.

Pohřeb bude v soukromém duchu - pro rodinu a přátele.

Sláva i smutek

Tina se narodila jako Anna Mae Bullocková dne 26. listopadu 1939 v Nutbushu, Tennessee, USA. Proslavila se pak na konci 60. let jako zpěvačka skupiny Ike & Turner Revue, ovšem později se dala na sólovou dráhu a dobře udělala.

Zná ji celý svět a mezi její největší hity patří skladby 'What's Love Got To Do With It', 'Private Dancer' a 'The Best'. Prodala více než 180 milionů alb a získala 12 cen Grammy.

V soukromém životě zažila zpěvačka tu největší bolest, jakou si jen může matka představit. V červenci 2018 došlo totiž k sebevraždě jejího nejstaršího syna Craiga (†59). Realitní makléř prý trpěl osamělostí a zastřelil se ve svém domě v Kalifornii. 

A aby toho nebylo málo, v prosinci 2022 přišla Tina Turner i o mladšího syna Ronnieho (†62), jehož měla s exmanželem, muzikantem Ikem Turnerem. Bojoval s rakovinou tlustého střeva a zemřel na komplikace spojené s touto nemocí. Na ulici u domu v Los Angeles začal mít problémy s dýcháním. A sousedé už mu nedokázali pomoct. 

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Tina Turner (†83): Její dům je v obležení fanoušků a květin! reuters

Fotogalerie
39 fotografií