Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Bohyně ruského popu“ Alla Pugačovová utekla s dětmi z Ruska. Kvůli kritice války?

Autor: amb - 
5. března 2022
17:13

Sovětská populární zpěvačka Alla Pugačovová naložila děti do soukromého letadla a opustila Rusko. Dá se předpokládat, že důvodem je nesouhlas s válkou na Ukrajině. Tu kritizoval také manžel zpěvačky Maxim Galkin a dočkal se za to kritiky od části fanoušků i stažení z reklam, ve kterých účinkoval.

Několik telegramových kanálů a web NEWS.ru informovaly o odjezdu  sovětské hvězdy Alla Pugačovové z Ruské federace. Média zatím nemají zprávy o tom, kde konkrétně by se mohla nacházet. Jisté je to, že zpěvačka už není na ruském území. Pugačovová s sebou vzala také děti Harryho a Lisu.

Oficiální oznámení o odchodu zpěvačky zatím nepřišlo, producentka Alina Redelová to neokomentovala. Koncertní ředitelka Pugačovové Elena Chuprakova pro NEWS.ru přiznala, že nemá aktuální informace o tom, kde by se umělkyně měla nacházet.

O 27 let mladší pátý manžel Pugačovové Maxim Galkin, televizní moderátor, zpěvák, komik a herec, už dříve kritizoval válku na Ukrajině na svém instagramu.

„Jak je to všechno možné? Nemůže existovat spravedlivá válka. Ne válce!“ napsal podle France24. Několik fanoušků ho za to zkritizovalo kvůli „nedostatku vlastenectví“ a řekli, že už nebudou chodit na jeho představení.  

To se záhy potvrdilo, protože Galkin vzápětí zveřejnil reportáž o tom, jak lidé masivně vracejí zakoupené vstupenky na jeho vystoupení, které se mělo konat 14. března v Archangelské oblasti. Na slova proti válce na Ukrajině reagovaly také federální kanály, když stáhly z vysílání reklamy, ve kterých účinkoval. 

Pugačovová byla oceňovaná v 70. letech minulého století jako jedna z nejlepších ruských zpěvaček, také prezentovala Rusko na Eurovizi. Češi a Slováci ji znají z návštěv bývalého Československa či hostování na Bratislavské lyře. Koncertuje už od poloviny 60. let minulého století, přestala v roce 2009.

Celkový náklad desek a dalších zvukových nosičů s jejími písněmi přesáhl 250 milionů kusů. The New York Times ji označil za „bohyni ruského popu, moskevskou Tinu Turner s příchutí Edith Piaf“. 

Pugačovová a Galkin žili ve vesnici Grjaz, 20 kilometrů od Moskvy, v šestipatrovém paláci. Ten zahrnuje například tělocvičnu, domácí kino a delfinárium.

Video  Ukrajinská novinářka Natalja Aharkovová ze Záporoží poslala vzkaz ruským matkám. Ve videu řekla: Vaši synové nás vraždí, padnou na Ukrajině.  - facebook
Video se připravuje ...

Válka Rusko vs. Ukrajina
15:19
Dnes

Moskevský soud uložil pokutu 50.000 rublů (asi 12.750 korun) televizní moderátorce a herečce Anastasiji Ivlejevové, která loni zorganizovala provokativní večírek s tématem nahoty. Pokuta ovšem podle agentury AP souvisí s příspěvky na instagramu, ve kterých Ivlejevová první dny ruské invaze na Ukrajinu vyzývala k míru.

Ivlejevová se proslavila v Rusku, které se stále víc obrací ke konzervativním hodnotám, a zároveň se stala stala terčem veřejného rozhořčení, když loni v prosinci uspořádala večírek a hosty vyzvala, aby přišli „téměř nazí“. Za své chování, vnímané úřady jako skandální, se pak účastníci akce omlouvali, někteří byli zadrženi či dostali pokutu.

Dnešní slyšení se ovšem netýkalo skandálního večírku, nýbrž porušení zákona zakazujícího diskreditaci ruské armády, který Rusko zavedlo krátce po svém vpádu na Ukrajinu. Dva příspěvky vyzývající k míru a vyjednávání Ivlejevová umístila na sociální síť Instagram několik dní před zavedením zákona, podotýká AP. Jeden z příspěvků zobrazoval nápis „Ne válce“ na černém pozadí, na druhém byl znak holubice. Herečka v něm vyzývala úřady, aby „dosáhly takových kompromisů, které by zastavily zabíjení lidí“.

14:33
Dnes

Představitel Ruskem ustanovené správy v okupované ukrajinské Záporožské oblasti Jevhen Balyckyj (rusky Jevgenij Balickij) dnes uvedl, že dva lidé zahynuli při útoku ukrajinského dronu. Bezpilotní letoun podle něj zasáhl civilní vozidlo, ve kterém zemřeli muž a žena, rodiče čtyř dětí.

13:48
Dnes

Dodávky amerických balistických střel dlouhého doletu ATACMS Ukrajině nijak nezmění výsledek konfliktu, uvedl dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Reagoval tím na středeční prohlášení amerických představitelů, podle kterých Ukrajina minulý týden k bombardování vojenského letiště na Ruskem anektovaném Krymu použila tyto americké střely.

„Spojené státy jsou do tohoto konfliktu přímo zapojeny. Zásadně to nezmění výsledek speciální vojenské operace, svého cíle dosáhneme, ale samotné Ukrajině to způsobí další problémy,“ uvedl podle agentury TASS Peskov.

Video se připravuje ...
Další videa