Oscarový herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilsonová společně oslavili takzvanou korálovou či plátěnou svatbu. Svůj velký den sdíleli se svými fanoušky i na sociálních sítích. Rita, jejíž skutečné jméno zní mimochodem Margarita Imbrahimoffová, totiž zveřejnila na svém profilu dojemnou fotku, na které jí Tom podává dort s nápisem „šťastné výročí“. A kouká na ni stejně zamilovaně jako v den, kdy jí navléknul snubní prstýnek...

„35 let manželství. 30. dubna 1988. Láska je všechno,“ napsala Wilsonová ve svém příspěvku, který rozhodně bere za srdce. Vyhledávaný hollywoodský herec a jeho paní, zpěvačka a filmová producentka, spolu prožili bok po boku více než polovinu života a mají spolu dva syny, Chestera Marlona (32), řečeného Chet, a Trumana Theodora (27), kteří oba, po vzoru slavných rodičů, již pomalu, ale jistě dobývají stříbrná plátna.

V roce 2015 Hanks prozradil, jak je možné, že to mezi nimi stále tak klape. „Myslím si, že je to tím, že jsme se vzali z těch správných důvodů,“ vtipkoval podle CNN.com Hanks, jehož si diváci zamilovali například ve filmu Forrest Gump, ve válečném dramatu Zachraňte vojína Ryana či v komedii Chyť mě, když to dokážeš. Rita zase často uváděla, že ji na manželovi baví především to, že ji i po letech dokáže rozesmát a že je skvělým vypravěčem.

S Ritou se Tom poprvé setkal při natáčení seriálu Bosom Buddies v roce 1981, láska mezi nimi vzplála však až o několik let později, když se znovu sešli před kamerou a zahráli si v roce 1985 v komedii Blázni a dobrovolníci. „Rita a já jsme se na sebe jen podívali a - bum prásk - bylo to ono,“ líčil osudové chvilky Hanks v jednom z dřívějších rozhovorů. Kvůli Ritě se dokonce obratem rozvedl se svou tehdejší manželkou, producentkou Samanthou Lewesovou (†49).

Video
Video se připravuje ...

Americký herecký klenot Tom Hanks. V čem všem je tak výjimečný? Videohub

Pod snímkem z výročí se to každopádně během chvíle začalo hemžit gratulacemi - jenom málokdo z jejich slavných kolegů a kolegyň z umělecké branže odolal, aby neocenil jejich lásku.

Ozvaly se například herečky Jennifer Garnerová (51), Julianne Mooreová (62) či Nikki Reedová (34), komička Rosie O'Donnellová (61) nebo třeba Maria Shriverová (67), bývalá manželka herce Arnolda Schwarzeneggera (75), co se rozvedla se svým slavným mužem právě po 35 letech manželství (a po zjištění, že má nemanželského syna s uklízečkou).

Fotogalerie
35 fotografií