Zatímco prodej proběhl bez zajímavějších momentů, způsob, jakým herec polský fiat získal, je celkem úsměvný. Fiat 126p se přímo ve Spojených státech nikdy neprodával a Hanks ho poprvé viděl až v roce 2016 na ulici v Budapešti, kde byl zrovna na návštěvě.

„Jsem tak nadšený z mého nového auta,“ píše Hanks na Instagramu pokaždé, když si koupí nový vůz. A přidá fotku. V maďarské metropoli se v dobré náladě vyfotil s malým (cizím) fiatem a na instagramu přidal k fotce tradiční větu.

Fanynka Monika Jaskólska z polského města Bielsko-Biala zprávu uviděla a rozhodla se, že herci fiat sežene. „Zorganizovala sponzory, peníze a nechala panu Hanksovi jeden fiat zrekonstruovat,“ říká Moničin známý s tím, že ještě zbyly peníze jako dar místní nemocnici. Hanks dostal auto k narozeninám a dárek ho moc potěšil.

Loni však začal rozprodávat svoji sbírku aut a teď přišla řada i na dárek z Polska. Normální model by stál kolem 220 000 korun, ale tenhle se prodal za 1,88 milionu. Nejde o projev hercovy hamižnosti. Hanks totiž celou částku poukázal ústavům, které pečují o válečné veterány.

Už loni prodal Hanks čtyři jiné vozy za více než 11 milionů korun. Za desetimetrový karavan Airstream z roku 1992 dostal 5,3 milionu, i když nebyl zdaleka moderně vybavený. Ale byl v něm nábytek i nádobí a herec, který v něm prožil natáčení svých nejlepších filmů, novému majiteli na památku podepsal jeden z ventilátorů.

Za model Toyota FJ40 Land Cruiser z roku 1980 dostal 2,7 milionu korun, za Ford F-450 Super Duty z roku 2011 pak 1,9 milionu a za elektromobil Tesla Model S P85D z roku 2015 mu kupec dal 1,5 milionu korun. „Budou mi chybět, ale už trochu tuším, jak je nahradit,“ naznačil Hanks.

VIDEO: Tom Hanks překvapil ženicha s nevěstou

Video
Video se připravuje ...

Tom Hanks překvapil ženicha s nevěstou Youtube.com/InsideEdition

Co dalšího prodal?

 

Toyota FJ40 Land Cruiser

Rok výroby: 1980

Cena: 2,7 milionu korun

Ford F-450 Super Duty

Rok výroby: 2011

Cena: 1,9 milionu korun

Karavan Airstream

Rok výroby: 1992

Cena: 5,3 milionu korun

Elektromobil Tesla Model S P85D

Rok výroby: 2015

Cena: 1,5 milionu korun

Fotogalerie
36 fotografií