Céline Dionová informaci fanouškům sdělila osobně přes video sdílené na svém Instagramu (který sleduje přes 5,2 milionu lidí).

„Už dlouho se potýkám se zdravotními problémy. Bylo pro mě opravdu těžké tomu čelit a otevřeně promluvit o všem, čím procházím. Moc mě to bolí, ale musím vám oznámit, že nebudu moci odjet své únorové turné po Evropě,“ sdělila zpěvačka na sociální síti. 

„Nedávno mi byla diagnostikována velmi vzácná neurologická porucha zvaná Stiff Person Syndrome, která postihuje 1 z milionu lidí,“ oznámila zpěvačka fanouškům. „Pořád se o tomto vzácném jevu učíme, ale už víme, že právě to je příčina křečí, kterými jsem trpěla,“ uvedla. 

Dionová se dlouho snažila s potížemi bojovat, progresivní vážné onemocnění si ale vybírá svou daň. SPS postupně omezuje hybnost člověka, nutí svaly se nekontrolovatelně zatínat a nakonec zanechává pacienty ve stavu jakýchsi „lidských soch“ uvězněných ve strnulých pozicích, neschopných chodit nebo mluvit. 

Na nemoc zatím neexistuje žádný lék. Jsou ale způsoby, jak progresi zpomalit. Zpěvačka tvrdí, že spolupracuje se skvělým týmem lékařů a dělá vše, co může, aby své příznaky minimalizovala. 

 

Video
Video se připravuje ...

Outfity Celine Dion youtube.com/STAR FACT/BPZ

Fotogalerie
62 fotografií