Kvůli rebelské povaze poslali rodiče Paris Hiltonovou do internátní nápravné školy pro problémovou mládež Provo Canyon School v Utahu. V roce 1997 zde strávila 11 měsíců. 

Zařízení jí ale nijak nepomohlo; naopak si z něj odvezla ještě doživotní trauma. Podle Hiltonové totiž na škole docházelo k systematickému zneužívání žaček. „Stávalo se, že mě a další dívky vzbudili uprostřed noci, vzali nás do soukromé místnosti a tvářili se, že provádějí vyšetření děložního čípku,“ popsala prominentka v rozhovoru pro New York Times

Během údajného vyšetření zaměstnanci do dívek strkali prsty a žádný doktor ve skutečnosti nebyl přítomný. „Netuším, co dělali, ale určitě to nebyli doktoři. Velmi jsem se bála, na mnoho let jsem to vytěsnila z hlavy. Ale teď se to pořád vrací a musím na to myslet. Když se na to podívám jako dospělý člověk, jednoznačně šlo o sexuální násilí,“ řekla Hiltonová.

K záležitosti se posléze vyjádřila i na Twitteru. „Nevyspalá a pod vlivem silných léků jsem vůbec nechápala, co se děje. Donutili mě lehnout si na polstrovaný stůl, roztáhnout nohy a podrobit se vyšetření děložního čípku. Silou mě drželi a když jsem plakala a říkala, ať přestanou, řekli mi, ať držím hubu, jsem zticha a přestanu se vzpírat,“ napsala v příspěvku. 

„Byla to opakující se zkušenost nejen pro mě, ale i pro ostatní přeživší. Byla jsem zneužita a pláču, když to píšu, protože nikdo, zvláště dítě, by neměl být sexuálně zneužíván. Moje dětství mi bylo ukradeno a zabíjí mě, že se to stále děje jiným nevinným dětem,“ posteskla si miliardářka. 

Problematice zneužívání v rámci institucí, které mají problémovým či psychicky nemocným dětem pomáhat, se Hiltonová věnuje dlouhodobě. V roce 2020 se o svých zkušenostech otevřela v dokumentu This Is Paris, ve kterém odhalila, že ji na žádost jejích rodičů v podstatě unesli a poslali do Provo Canyon School, aby tam omezili její svobodu.

„Brzy mi došlo, že mě poslali do pekla,“ napsala Hilton později v článu pro Washington Post, kde podrobně popsala, jak jí zaměstnanci nadávali, sledovali ji či ji zavírali do samovazby.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel boháč všech boháčů, hoteliér Hilton: Dědicům radost neudělal Instagram/ Paris Hiltonová

Fotogalerie
103 fotografií