Náhlé čistky mezi zaměstnanci, veřejné urážky celebrit, které s ním nemají nic společného, kopance do bývalky Kim, šokující mikina s nápisem White Lives Matter, podivné antisemitské výroky, kvůli kterým mu zablokovali účty hned na několika sociálních sítích, a další a další podivné vrtochy. Takhle v posledních týdnech vypadá život rappera Kanyeho Westa.

Podle jeho přátel je za tím ale mnohem víc, než jen krize středního věku nebo touha zaujmout. Kanye se nikdy netajil tím, že trpí bipolární poruchou, a nejednou veřejně prohlásil, že léky brát nebude, protože ničí jeho kreativního génia. Na obal svého alba z roku 2018 s názvem Ye dokonce nechal napsat „I hate being bipolar, it's awesome“, tedy „Nesnáším být bipolární, je to skvělé“. A právě tato nemoc se teď podle jeho nejbližších pořádně rozjela.

Vážné zdravotní problémy

Poté, co Kanye už nějaký čas opět plní titulky médií, promluvily zdroje z rapperova okolí pro web Page Six. Kanye je podle nich uprostřed dosud možná nejsilnější manické epizody. Umělec skoro nespí a je na tom velmi podobně jako v roce 2016, kdy ho museli hospitalizovat. 

Potíže prý začaly, když těsně před přehlídkou na pařížském týdnu módy vyhodil členy svého týmu a návrh své přehlídky od nuly v rekordním čase přepracoval. Výsledkem byla i mikina s nápisem „White Lives Matter“, která ve společnosti vyvolala silné reakce. 

Urážky na všechny strany

Na mikinu zareagovala editorka časopisu Vogue Gabriella Karefa-Johnsonová s tím, že je „nebezpečná“, což vedlo k dalším eskapádám. Kanye ji ponížil na svém Instagramu, a když se editorky zastaly celebrity jako Gigi Hadidová (27) nebo Hailey Bieberová (25), schytaly to i ony. Bieberová přitom kauzu kolem mikiny ani nezmínila – novinářku vyzdvihla jako osobu, se kterou se jí dobře pracuje. Kvůli útokům na adresu své manželky pak Kanyeho odstřihl i Justin Bieber (28). 

Navzdory důraznému doporučení svého týmu následně rapper souhlasil s rozhovorem v pořadu Tucker Carlson Tonight na stanici Fox News. Členy týmu opět vyhodil a před kamerami vypouštěl jedno kontroverzní tvrzení za druhým.  

Genocida černochů

Bílá většina podle něj touží vyhladit černou menšinu z povrchu USA. Když totiž obézní zpěvačka Lizzo (34), která chodí ke stejnému trenérovi jako Kanye, oznámila, že zhubla, objevily se podle rappera na sítích negativní reakce tzv. botů, jejichž cíl byl prostý – glorifikace obezity. Je to genocida černé rasy. Chtějí nás zabít jakýmkoliv způsobem,“ řekl Kanye v televizi. Urážky na sítích pak prý fungují jako „pročištění střev“.

Šílenství, aby zaujal Kim

Mimo jiné ještě v rozhovoru uvedl, že se prý chová jako blázen, aby ho rodina Kim Kardashianové (41) vůbec vyslyšela. Tvrdil totiž, že mu bývalá manželka upírá jejich společné čtyři děti. To ale podle ostatních členů rodiny není pravda. Obsáhlý komentář mu na sítích zanechala například Kimina sestra Khloé (38).

 „Mám tě ráda a nechci tohle řešit na sociálních sítích, ale už s tím musíš přestat. Přestaň se veřejně navážet do Kim a používat svou rodinu, když jsi zahnaný do kouta. Už toho bylo dost. Nikdo ti nikdy nebránil vidět tvoje děti, mám zprávy, které to dokazují. Vždycky víš, kde tvé děti jsou a co se s nimi děje, tak je a Kim tentokrát vynech, ať mohou vyrůstat v klidu,“ vzkázala mu a připomněla, že je ochotná v diskuzi pokračovat v soukromí. 

Léčbu odmítá

Podle vyjádření pro Page Six si teď blízcí dělají o Kanyeho velké starosti. Je teď prý důležité, aby se našel někdo, koho by byl ochoten vyslechnout, a kdo by ho přesvědčil, aby vyhledal odbornou pomoc. V současnosti prý umělec jakoukoliv léčbu odmítá, a pokud některý z jeho blízkých něco takového jen naznačí, spustí se velmi ostrá hádka. 

Fotogalerie
88 fotografií