Představitel drsného soupeře gothamského ochránce Batmana jménem Bane či mimozemskou entitou posedlý Eddie ve Venomovi je pořádný „bouchač“ i v civilu. Herec Tom Hardy, jenž se pyšní nominací na Oscara za svůj výkon ve snímku Revenant: Zmrtvýchvstání, několika cenami BIFA a BAFTA, nyní může přidat mezi svá ocenění i titul šampiona bojových umění.

Hardy se totiž v sobotu 17. září zúčastnil brazilského zápasu Jiu-Jitsu Open Championship, kam se zapsal pod svým skutečným jménem Edward Hardy. A díky poměrně zanedbanému zevnějšku v něm hollywoodskou superhvězdu rozhodně nikdo nehledal! Přesto však tento nenápadný zápasník všechny překvapil – jak svou skutečnou identitou, tak i vítězstvím. Získal zlato!

Rodák z Londýna si tento sport zamiloval při přípravě na natáčení snímku Válečník, ve kterém právě ztvárnil zápasníka smíšených bojových umění. Od té doby se „na tajňačku“ účastní podobných akcí. Naposledy zabodoval ve Wolverhamptonu, kde bojoval (a vyhrál) zhruba před měsícem, nyní smetl své soupeře v Milton Keynes.

Tentokráte Hardy reprezentoval svou účastí neziskovou charitativní organizaci REORG, která spolupracuje s veterány, aktivními vojáky a záchranáři na využití brazilského jiu-jitsu a kondičního tréninku jako formy terapie k překonání fyzických a duševních problémů, posílení sociálních vazeb a celkové zlepšení jejich zdraví a pohody. A není pochyb, že on to vnímá docela stejně.

Video
Video se připravuje ...

Capone: Tom Hardy se představuje jako slavný gangster. BRON Studios

V prohlášení zveřejněném tento týden na svém oficiálním instagramovém účtu Hardy totiž napsal: „Jednoduchý trénink pro mě (jako koníček a soukromá láska) byl zásadním klíčem k dalšímu rozvoji hlubšího pocitu vnitřní odolnosti, klidu a pohody. Nemohu zdůraznit důležitost, kterou to pro mě mělo, a dopad na život můj i mých spoluhráčů.“

Organizátoři akce pak uvedli, že účast Hardyho v soutěži úmyslně nezveřejňovali. „Nechali jsme si to pro sebe, abychom ostatní nerozptylovali. Tom se choval skvěle, během celé akce se fotil s fanoušky, neměl s tím žádný problém,“ prozradil pořadatel Sean Rosborough. „Myslím, že se dobře bavil. S jakou vervou se vrhl do zápasů... Je úžasný!“ žasl nad hercem.

Fotogalerie
36 fotografií