Kapela Desmod patří mezi nejslavnější hudební uskupení na Slovensku. Vedle tváří, které vídají fanoušci na pódiu, a jmen, která přebírají ceny, jsou ale za výsledkem podepsáni i lidé, o kterých příliš fanoušků neví. A přesto jsou nepostradatelní...

Jedním z nich byl i Martin „Mišo“ Michálek. Frontman kapely Mário „Kuly“ Kollár (51) v sobotu oznámil, že v Michálek v pátek podlehl vážné nemoci. 

„Kamarádi. Máme smutek. Včera odešel náš bratr v rock'n'rollu. Šéf techniky Martin ‚ Mišo‘ Michálek. Od začátku v nás věřil a byl s námi. Prožili jsme spolu všechno dobré i zlé. Miško, děkujeme. Byla to jízda. Naše myšlenky jsou s tebou a tvými blízkými,“ uvedl na stránkách kapely. 

Podle slovenského webu Nový Čas mělo Michálka trápit chronické onemocnění jater a žloutenka typu E, v důsledku které došlo nakonec k celkovému selhání organismu. 

Michálek s kapelou spolupracoval od jejích prvních dní až do své smrti. Měl to být právě on, kdo se zasadil za její prosazení! Michálek se totiž osobně angažoval na podpisu první smlouvy na album s vydavatelstvím. Bez něj by tak dnes žádná kapela možná ani nebyla. 

Video
Video se připravuje ...

Fekální znečištění dejvické vody: Proč hygiena žene děti na očkování? Daniela Pilařová, Matěj Smlsal

Fotogalerie
13 fotografií