Skupina Depeche Mode na instagramu zveřejnila dlouhé vyjádření, ve kterém poděkovala za silnou vlnu podpory, které se jí od fanoušků dostalo, a odhalila detaily o smrti klávesisty Fletchera. 

Hudebník, který kapelu v roce 1980 založil, utrpěl podle soudních lékařů aortální disekci. Jedná se o stav, při kterém dochází k natržení vnitřní vrstvy stěny aorty. Problém se špatně diagnostikuje a úmrtnost je velmi vysoká. Příčinou často bývá zvýšený krevní tlak. 

„Před pár týdny jsme od soudních lékařů obdrželi výsledek pitvy. Andyho rodina nás požádala, abychom se o něj s Vámi nyní podělili. Andy ve svém domově 26. května prodělal disekci aorty. Takže i když to bylo příliš, příliš brzy, odešel z přirozených příčin a bez dlouhého utrpení,“ informovala kapela ve svém vyjádření. 

Hudebníci zároveň uvedli, že minulý týden uspořádali v Londýně oslavu na Andyho počest. Šlo prý o „krásný obřad a setkání s trochou slz, ale plné skvělých vzpomínek na to, kdo Andy byl, příběhů o všem, co jsme spolu zažili, a smíchu“.

Video
Video se připravuje ...

Světový den hypertenze Videohub

Fotogalerie
39 fotografií