Úřad kolumbijského státního zástupce potvrdil, že pitva proběhla během soboty. Předběžné závěry ukazují na kardiovaskulární selhání jako následek nadměrné konzumace drog, uvedl kolumbijský web Semana.

Podle něj soudní lékař odhalil, že Hawkinsovo srdce vážilo 600 gramů,tedy asi dvojnásobek běžné váhy, jakou by srdce 50letého muže mělo mít.

Analýza objevila stopy marihuany, opioidů, antidepresiv a benzodiazepinů. Soudní lékaři nadále pracují na „naprostém objasnění okolností, které vedly k (Hawkinsově) úmrtí“, dodal úřad.

Krátce před smrtí si podle agentury AFP bubeník stěžoval na bolest na hrudi. Přivolaný lékař se ho pokusil oživit, ale bezúspěšně.

Video
Video se připravuje ...

Bubeníka Foo Fighters Taylora Hawkinse našli bez známek života v hotelovém pokoji v kolumbijské Bogotě těsně před koncertem Profimedia.cz

Otec tří dětí a miláček milionů fanoušků a fanynek měl dlouho drogovou historii. V roce 2001 se předávkoval a skončil na týden v kómatu. „Každý má svou cestu a já zašel příliš daleko. Pařil jsem v Londýně a omylem jsem si vzal něco, co změnilo úplně všechno,“ řekl Hawkins loni v rozhovoru. „Věřil jsem v ten deb*lní mýtus žít naplno, rychle a umřít mladý. Nejsem tady, abych někomu kázal, aby nebral drogy, protože sám jsem to miloval. Ale vymklo se to mé kontrole a málem mě to dostalo,“ řekl loni…

Hawkins byl nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě, kde měla skupina vystoupit na hudebním festivalu. Koncert byl zrušen, tisíce fanoušků, kteří na něj přišli, drželi za hudebníka minutu ticha. Skupina zrušila i další plánovaný koncert v brazilském Sao Paulu.

Hawkins působil ve skupině Foo Fighters od roku 1997, kdy vystřídal jejího původního bubeníka Williama Goldsmithe. Skupina Foo Fighters vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Pro frontmana Davida Grohla je to další obrovská rána. Foo Figters založil po smrti Kurta Cobaina, Grohl v Nirvaně hrál na bicí. Videohub

Fotogalerie
23 fotografií