"Jeho hudební duch a nakažlivý smích s námi zůstane navždy," stojí dále v prohlášení, které kapela poslala do světa kanály po sociálních sítích. "Z celého srdce stojíme při jeho ženě, dětech a celé rodině. A právě pro ně prosíme o ohleduplnost a respektování soukromí v této neskutečně tragické chvíli," dodala kapela.

Podrobnosti o příčině úmrtí však neposkytla. Podle časopisu Semana byl Hawkins nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě. Skupina, která je v tuto chvíli na turné po Jižní Americe, tam měla vystoupit na hudebním festivalu v pátek. 

Pořadatelé festivalu těsně před vystoupením oznámili, že kapela ze závažné zdravotní příhody v ansáblu nevystoupí. „Z důvodu velmi vážné situace kapela Foo Fighters nebude moci dnes večer vystoupit a ruší i další koncerty jihoamerického turné,“ stojí na stránkách festivalu.

Video
Video se připravuje ...

Bubeníka Foo Fighters Taylora Hawkinse našli bez známek života v hotelovém pokoji v kolumbijské Bogotě těsně před koncertem Profimedia.cz

Na smrt Hawkinse reagují jak fanoušci, tak kolegové i velká rocková jména. „Taylor Hawkins byl opravdu skvělý člověk a fantastický muzikant. Ve svém srdci jsem s jeho manželkou, dětmi, rodinou, kapelou i jeho fanoušky. Uvidíme se na druhé straně,“ napsal na twitter Ozzy Osbourne se slovy „See you on other side,“ odkazující na svou slavnou píseň.

Zpěvák Billy Idol sdílel Taylorovu fotku a přidal zlomené srdce. „Taková tragédie. Odpočívej v pokoji, Taylore,“ napsal.

Smutek a šok zaplavil také kanadskou kapelu Nickelback, kteří kromě Foo Figthers připomněli Hawkinsovo působení v kapele Alanis Morissette. 

 

Kondolenci rodině poslal také slavný bubeník The Beatles Ringo Starr. "Mír a lásku celé jeho rodině. Odpočívej v pokoji, Taylore," napsal na twitter legendární "Brouk".

Podle agentury AP byl Hawkins zřejmě nejvýraznějším členem skupiny po frontmanovi Daveu Grohlovi. Objevoval se po jeho boku při rozhovorech a hrával důležité role ve videoklipech kapely.

Hawkins působil ve skupině Foo Fighters od roku 1997, kdy vystřídal jejího původního bubeníka Williama Goldsmithe. Skupina Foo Fighters vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Sid Vicous: Od smrti baskytaristy legendárních Sex Pistols uplynulo 43 let Videohub

Fotogalerie
22 fotografií