Do vysílání slovenské veřejnoprávní televize RTVS zavítala dcera Zuzany Čaputové (48) Emma. Ta ve čtvrtek vystoupila v pořadu Silná zostava. Tématem večera byla válka na Ukrajině.

Vedle studentky Emmy, která měla tlumočit názory mladé generace, se v pořadu objevila i psycholožka Hana Ševčíková a publicista Martin M. Šimečka. Jedna z otázek do diskuze se týkala i toho, co by se dělo, kdyby se konflikt přesunul za hranice Slovenska. 

Strach o mámu

Dceři prezidentky je už teď jasné, že by se její matka zachovala stejně jako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a svůj lid by neopustila ani za cenu vlastního ohrožení.

„Z toho mám upřímně strach a neumím si to představit, protože vím, že kdyby byla taková situace na Slovensku, maminka by tu zůstala. A to je pro mě jako pro dceru velmi těžko představitelné, protože bych ji nejradši vzala někam do bezpečí,“ popsala mladá Čaputová. 

Co Slovensku hrozí

Emma přiznala, že se náročné téma nevyhýbá ani rozhovorům u nich doma. Rodina se ale snaží zvyšovat si navzájem zbytečně míru stresu. „Mluvíme o tom v rámci nějakých limitů, abychom nepřetížili ani tu domácnost, ani mamku,“ prozradila studentka v televizní debatě. 

„Hlavně jsem chtěla vědět, a chtěla jsem, aby ke mně byla upřímná, co to pro nás znamená. Ona mě obeznámila s aktuálními hrozbami, takže vím, teoreticky, čemu budeme možná čelit,“ svěřila se Emma, která si vedle studia střední školy úspěšně buduje jméno ve světě modelingu. 

VIDEO: Blesk Podcast: Návrhář Boris Hanečka promluvil o modelech pro Čaputovou 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Návrhář Boris Hanečka promluvil o modelech pro Čaputovou. Jiří Marek

Fotogalerie
88 fotografií