„Můj praděda bojoval proti Hitlerovi. Kdyby viděl, jak uctíváte svastiku, raději by se zastřelil, než aby bojoval po vašem boku,“ napsal mimo jiné v rozsáhlém prohlášení, které doplnil třemi fotkami z Ukrajiny.

„Na Ukrajinu mám nádherné vzpomínky, vystupoval jsem v Kyjevě, v Oděse, Charkově.. Všude mě lidé skvěle přijali,“ píše rapper a omlouvá se, že tak dlouho mlčel, že nebyl dost odvážný vystoupit. „Viním umělce naší generace, že nemají dost odvahu na to promluvit a odsoudit to, co se děje,“ uvedl.  Své velmi emotivní příspěvky uzavřel třemi body, které považuje za kruciální.

„První věc: Vyzývám Rusko a ruskou armádu, aby se vzpamatovala a okamžitě zastavila ničení měst a životů našeho bratrského národa,“ napsal Face.

„Druhá věc: Omlouvám se všemu ukrajinskému lidu za utrpení, které vám naše země způsobila. Omlouvám se za stát, za sebe, za naše lidi, protože někdo to musí udělat, a padá to na lidi, jako jsem já. Protože skutečné zlo nikdy nebude mít odvahu přiznat a zpovídat se z jejich vlastních zvěrstev.“

„A třetí věc: Týká se to konkrétně mé osoby. Jako ruský umělec prakticky neexistuju. Ani jako občan. Odešel jsem z Ruska a už se tam nevrátím. Už tam neodehraju jediný koncert. Proč? Odmítám Rusko uznat jako mou zemi i lidi, kterým je úplně u p*dele to, co se děje, hlavně že mají na chleba s máslem. Jednou snad Rusko bude zemí, za kterou se nebudu muset stydět, s občany, kteří budou při smyslech. Ale dnes tomu tak bohužel není. Doufám, že jednou zase uvidím svou rodinu, že jednou zase zazpívám pro ruské publikum, pro mé fanoušky. Věřím, že ta doba přijde. Protože ať chcete, nebo ne, ruská budoucnost nepatří lidem , ako jste vy. Rusové budoucnosti budou mít v ruce mikrofony a štětce, nikoli samopaly a granáty. Budoucnost Ruska, to je svoboda. Svoboda, to je Rusko v nás. Budoucnost Ruska jsme my. Zastavte válku. Svobodu Ukrajině. Svobodu všem politickým vězňům. Face,“ zakončil v emotivním sdělení, ke kterému přiložil svoji starou fotku z roku 2018.

VIDEO: Proč Rusko rozpoutalo násilnou invazi na Ukrajině?

Video
Video se připravuje ...

Proč Rusko rozpoutalo násilnou invazi na Ukrajině? Videohub

Fotogalerie
41 fotografií