Byla mladá, půvabná, talentovaná… A přece byla její životní dráha příliš krátká. Rodačka z Zanesville v Ohiu o rakovině, která jí bujela v těle, moc dobře věděla. Přesto však svůj boj nevzdávala… „Mám rakovinu v plicích, v páteři a játrech. Mám šanci na přežití dvě procenta, ale dvě procenta nejsou nula. Je to aspoň něco a já si přeji, aby lidi věděli, jak úžasné to je,“ prohlásila loni v létě, plná optimismu, když natáčela takzvaný medailonek pro americkou obdobu show Česko Slovensko má talent.

Přestože i známý „kat“ Simon Cowell (62), obávaný porotce, se po jejím výkonu, když zazpívala svou autorskou píseň It’s OK, neubránil slzám, a zdálo se, že má mladá žena před sebou zářivou kariéru... Nightbirde nakonec přece jenom musela ze soutěže odstoupit. Svým fanouškům na sociální síti pak vysvětlila, že se její stav zhoršil. Nyní vážné chorobě podlehla… Truchlící rodina Marczewských potvrdila její smrt v prohlášení vydaném společností NBC.

VIDEO: Emotivní vystoupení Nightbirde v show America's Got Talent

„My, její rodina, jsme zdrceni její smrtí a nepředstavitelnou ztrátou. Ti, kdo ji znali, si užívali její osobnost větší než život sám, a také její smysl pro humor. Pro každou příležitost měla připravený vtip - i když byl vtip na její konto. Její trvalý odkaz bude darem naděje, kterou dala tolika lidem prostřednictvím své hudby a síly, kterou našla v Ježíši. Děkujeme všem za jejich poselství lásky a podpory,“ vzkázali všem příbuzní talentované mladé ženy.

Prohlášení od America's Got Talent znělo: „Tvůj hlas, tvůj příběh a tvé poselství, to vše zasáhlo miliony lidí. Nightbirde bude vždy členem rodiny AGT. Odpočívej v pokoji, Jane.“ A pozadu se svou reakcí nezůstal ani moderátor americké show Terry Crews (53). „Velmi nás zarmoutilo, když jsme se dozvěděli o jejím skonu. Naše kondolence míří k jejím nejbližším – rodině a přátelům v této těžké době. Milujeme tě, Nightbirde.“ Příznivci zpěvačky, pro kterou si smrt přišla příliš brzy, zahltili její sociální sítě kondolencemi.

Fotogalerie
28 fotografií