Svou kariéru nastartoval hollywoodský krasavec Lorenzo Lamas v legendární Pomádě. Že si ho tam nevybavujete? Hrál plachého a především plavovlasého sporťáka v krátkých bílých šortkách, co se dvořil hlavní hrdince Sandy v podání Olivie Newton-Johnové (73). Na špici se ale vyšvihnul až díky roli bývalého policisty Reno Rainese. Tajemný, tmavý, větrem ošlehaný, na silné motorce, a s nádherně hustými vlasy, které mu jistě nejedna žena záviděla. Zazářil sice ve snímcích Požírač hadů, Muž s mečem, Půlnoční samuraj nebo Temný úsvit, celosvětový úspěch Odpadlíka, který se dočkal pěti sezón, vždy po dvaadvaceti dílech, se mu však již překonat nepodařilo.

Díky obrovské popularitě se vždy těšil zájmu žen. Pětkrát se oženil a pětkrát se rozvedl, a má celkem šest dětí. S publicistkou Michele Cathy Smithovou (65) dceru Shyne (36) a syna AJe (38), s herečkou Shaunou Sandovou (50) dcery Isabellu (20), Victorii (22) a Alexandru (24), a z partnerského vztahu s herečkou Daphne Ashbrookovou (58) dceru Paton (33). A je nenapravitelný, jelikož aktuálně je zasnoubený s o 27 let mladší Kennou Scottovou (37), bývalou modelkou. K mladistvému vzhledu po boku mladé partnerky si vypomáhá plastickými operacemi, díky nimž si pomalu, ale jistě přestává být podobný…

VIDEO: Úvodní znělka seriálu Odpadlík

V roce 2015 se z Lamase stal dvojnásobný dědeček – narození vnoučka však bylo lehce kuriózní. Vnuka mu totiž porodila jeho v pořadí pátá manželka Shawna (35), s níž se oženil v květnu roku 2011. Jeho nejstarší dcera totiž po mimoděložním těhotenství přišla jak o děťátko, tak málem i o život… a bohužel také o možnost porodit dalšího potomka. V tu chvíli nešťastné dceři nabídl pomoc její táta s manželkou Shawnou. Nevlastní matka Shayne nabídla, že pro ni dítě odnosí. Novorozený chlapec dostal jméno Lyon Lamas-Richie (6). S Shawnou se pak Lorenzo rozešel tři roky poté, tedy v roce 2018.

Kromě krásných chvil strávených s rodinou má za sebou slavný televizní fešák i smutné chvíle – na konci listopadu zemřela jeho maminka, legenda hollywoodské zlaté éry Arlene Dahlová (†96). Ta si se synem zahrála právě i v Odpadlíkovi, a jejím prvním manželem byl slavný Old Shatterhand Lex Barker (†54). „Byla tím, kdo měl na můj život nejpozitivnější vliv. Budu si pamatovat její smích, její radost i její hrdost, s jakou procházela výzvami, kterým čelila. O nikom nikdy neřekla křivé slovo. Její schopnost odpouštět mě pokaždé překvapila,“ napsal pak na sociální síť zarmoucený herec, který kondoloval také maminčinu poslednímu manželovi Marcu Rosenovi.

Fotogalerie
36 fotografií