Ve čtvrtečním rozhovoru pro ABC News s Alecem Baldwinem opět došla řeč i na tragické natáčení westernu Rust, během kterého při nehodě se střelnou zbraní 21. října zemřela hlavní kameramanka Halyna Hutchinsová a režisér Joel Souza (48) byl postřelen. Zbraň, která měla sloužit jen jako rekvizita, měl v okamžiku nehody v ruce právě Baldwin. 

„Udělal bych cokoli, abych to mohl vrátit,“ svěřil se Baldwin v rozhovoru. Herec také zopakoval, že nestiskl spoušť. Celý incident jím pochopitelně značně otřásl. „Moje rodina je všechno, co mám. Na mojí kariéře už mi vůbec nezáleží,“ popsal Baldwin své pocity více než měsíc po nehodě.

Po zvláštním prohlášení se Stephanopoulos Baldwina zeptal, zda si myslí, že je jeho kariéra u konce. „Možná ano,“ připustil cenami ověnčený herec. Dokonce prý zvažuje, že se stáhne i z dalšího projektu, který má rozdělaný.

„Řekl jsem si, 'Chci po tomhle ještě pracovat? Stojí mi to za to?'“ uvedl Baldwin s tím, že si nedokáže představit, že by se ještě někdy podílel na filmu, ve kterém by se zacházelo se zbraní. „Nemůžu,“ prohlásil rezolutně. 

Baldwin zároveň řekl, že by se nerad stavěl do role oběti. „Byl bych nerad, aby to vypadalo, že jsem oběť. Máme tady dvě oběti,“ prohlásil v rozhovoru. 

Baldwin také zopakoval, že zbraň považoval za bezpečnou. „Všechno, co se stalo od toho osudného dne až do teď, se odvíjí od toho, co jsme s Halynou měli společné - že jsme oba předpokládali, že ta zbraň není nabitá ničím jiným, než slepými náboji,“ uvedl ještě. 

VIDEO: Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody!

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Fotogalerie
60 fotografií