Slavný slovenský fotograf René Miko (†57) prohrál podle deníku Nový čas svůj boj o život se zákeřným koronavirem. Umělec původem z Banské Bystrice ve svém domově podlehl následkům těžkého průběhu nemoci. Podle informací jeho blízkých nebyl Miko očkovaný.

Důvodem ovšem nebylo odmítání vakcíny, ale zdravotní potíže. Miko se totiž kvůli zdravotním důvodům nechat očkovat ani nemohl. Když se pak nakazil, nemoc covid-19 se na jeho organismu těžce podepsala. 

Miko patřil mezi špičku slovenské fotografie a na svém kontě měl tisíce snímků z divadelních představení, koncertů a výstav či ze zákulisí divadelního světa. „I díky němu zůstává kus divadelní historie navždy zaznamenaný,“ uvedlo na svých stránkách divadlo Nová scéna. 

„Náš drahý divadelní kolega, přítel, člověk, fotograf René Miko. Děkujeme Ti za všechny fotografie, které jsi vytvořil. Vzpomínka na Tebe tu navždy zůstane zachycená v nich. Odpočívej v pokoji,“ rozloučil se zase Red Cat Cabaret Club. 

Miko se ale nesoustředil jen na divadelní svět. Spolupracoval například s organizací, která zaštiťuje takzvané zdravotní klauny. „Jsou dny, kdy zesmutní i klauni. Je nám líto, že nás opustil kamarád, spolupracovník a vynikající fotograf René Miko, před jehož objektivem nejednou stáli i zdravotní klauni. Ze srdce děkujeme za čas, který nám vždy ochotně věnoval. René, skláníme nosy a kýváme tam nahoru,“ uvedla na facebooku nezisková organizace Červený nos clowndoctors. 

VIDEO: Nový start Leška Wronky: Jsem nervózní, aby přišli lidi!

Video
Video se připravuje ...

Nový start Leška Wronky: Jsem nervózní, aby přišli lidi! David Turek

Fotogalerie
32 fotografií