Za méně než měsíc se seriál Hra na oliheň stal celosvětovým fenoménem a zařadil se mezi nejúspěšnější seriály všech dob. Spolu s ním se proslavil také jihokorejský herec Oh Yeong-su (77). Ten sice hraje už řadu let, takové slávy se mu ale dostalo poprvé až nyní, kdy už je v seniorském věku. A podle jeho slov to s sebou nese řadu problémů.

„Přijde mi, jako bych se někdy vznášel vzduchem. Musím se zastavit, posbírat své myšlenky a trochu se držet zpátky,“ svěřil se pro Soompi. Oh nemá žádného manažera a záplavu zpráv, která k němu proudí z celého světa, mu pomáhá vyřizovat jeho dcera.

Být slavný je těžké

„Věci se změnily. I když si jdu třeba ven pro kávu, musím si dávat pozor. Došlo mi, že být slavný je opravdu těžké,“ připustil. Herec už od roku 1967 hraje divadlo, později se objevil i ve filmech a seriálech. Žádný ale neslavil tak enormní úspěch jako novinka z dílny Netflixu.

Oh svou nově nabytou slávu bere ale s rezervou a žádné další ambice už nemá. „Dosáhl jsem toho v životě hodně a budu rád, když to po mně zůstane. Rád bych nechal věci tak, jak jsou,“ uvedl.

Seriál Hra na oliheň se stal úplně nejúspěšnějším projektem platformy Netflix vůbec. Podle šéfů streamovací sítě vydělal už 31 miliard korun a tržby stále rostou. Dílo přitom proniklo i do popkultury a nejrůznější merch se prodává po celém světě. Lidé si kupují oděvy či pokrmy ze seriálu a vznikají i tematické podniky.

VIDEO: To je úspěch! Tom Glovčík (13) z Horního Benešova je postrachem soupeřů v boxu i thaiboxu.

Video
Video se připravuje ...

Tom Glovčík (13) z Horního Benešova je postrachem soupeřů v boxu i thaiboxu. Karel Janeček

Fotogalerie
25 fotografií