Co ho k tomu vede? „Divadlem se u nás uživit nedá. Nebo možná dá, ale musíte hrát opravdu pořád, minimálně pětadvacet představení do měsíce,“ říká sympatický dlouhán v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN. 

„A rozhodně se pak netopíte v penězích. Ani v seriálu si nevyděláte na byt nebo auto, jak si asi mnozí myslí. Obecně jsou ty výdělky u nás v téhle branži celkem mizerné,“ přiznává.

Finanční stránka věci ale rozhodně není to, co by ho trápilo nejvíc. Jak sám přiznává, je poměrně skromný. Pes je zakopaný jinde...

„V jednu chvíli hrajete v divadle i televizi, a pak přijde období, kdy nemáte do čeho píchnout. To může trvat klidně půl roku. Jen čekáte, kdo vám zavolá s nějakou nabídkou, jste v podstatě taková holka nebo kluk na telefonu,“ tvrdí herec.

Jeho chlapské ego tak dostává pořádně zabrat. „Máte neustále pocit, že se vám nedaří, že jste měl možná dělat něco úplně jiného, propadáte různým neveselým stavům,“ svěřuje se Roman Zach ve velmi otevřené zpovědi.

VIDEO: Tanečník Marek Dědík roztančí Hvězdy nad hlavou

Video
Video se připravuje ...

Tanečník Marek Dědík roztančí Hvězdy nad hlavou. FTV Prima

Syn mu šlape na paty

Roman Zach je otcem dvou dětí – Anežky (13) a Prokopa (16). Přestože si nepřál, aby kráčeli v jeho stopách, stal se pravý opak: Syn mu zdatně šlape na paty! Už jako školák točil videa na YouTube, zahrál si ve filmu 3Bobule, televizní minisérii Božena o spisovatelce Němcové a teď hraje i s otcem v seriálu Hvězdy nad hlavou.

My se na place vlastně skoro nepotkali. Natrefili jsme na sebe za celou dobu asi jen dvakrát...“ říká Roman. „Stejně se ale těším, že třeba jednou budeme mít nějakou společnou práci a spolu si zahrajeme,“ dodává smířlivě.

Velký rozhovor s Romanem Zachem už v pátek v Blesk TV Magazínu! A navíc:

Fotogalerie
41 fotografií