O nepříjemnou zprávu se s fanoušky podělil na instagramu. „Jelikož nemohu splnit to, co se stále více stává průmyslovým mandátem, bylo rozhodnuto, že není bezpečné, abych se pohyboval ve studiu a na turné,“ uvedl Parada. Bubeníkovi nepomohl ani fakt, že očkování mu nedoporučil lékař kvůli autoimunitnímu onemocnění, které ho trápí už od dětství, kdy u něj byl zjištěn Guillan-Barrého syndrom. Tuto nemoc ve vzácných případech vyvolává i vakcína od společnosti Johnson & Johnson.

Ostatní členy kapely neobměkčil ani fakt, že Parada už se s obávanou nemocí již setkal. „Virus jsem chytil před více než rokem, měl jsem mírný průběh a jsem si tedy jistý, že bych to zvládl znovu, ale nejsem si tak jistý, že bych přežil další postvakcinační kolo Guillain-Barrého syndromu,“ prozradil vyhozený bubeník.

„O svůj příběh se chci podělit, aby kdokoliv jiný, kdo právě teď zažívá agónii a izolaci, věděl, že není úplně sám,“ dodala Parada, kterého tak fanoušci na americkém turné začínajícím 8. srpna neuvidí. Na jeho slova kapela Offspring, se kterou hrál od roku 2007, nijak nezareagovala.

Parada není mezi hudebníky zdaleka jediný, kdo se k očkování staví odmítavě. Podobný názor má i Eric Clepton, který odmítl vystupovat na koncertech, kde je vyžadován doklad o očkování, dále pak Noel Gallagher z Oasis, Richard Ashcroft z The Verve nebo Van Morrison.

Video: Hvězda Slunečné po druhém očkování proti covidu: Vysmívá se konspirátorům

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Slunečné po druhém očkování proti covidu: Vysmívá se konspirátorům. Kisa Císařová

Fotogalerie
9 fotografií