Yves Rénier roli Moulina ztvárňoval už od 70. let a v Česku byl tento kriminální seriál rovněž dobře známý, vysílal se v českém znění a herce v něm namlouval legendární Miroslav Moravec (†70). Dokonce se spolu kdysi oba herci i setkali tváří v tvář.

Teď se dost možná potkají v nebi, jelikož Rénier zemřel, a to v noci z pátku na sobotu. Naposledy vydechl ve svém domě v Neuilly-sur-Seine na západě Paříže. Příčinou smrti měl být údajně infarkt. Agentuře AFP to oznámila jeho manželka.

Yves Rénier debutoval jako filmový herec v roce 1961 v jedné z filmových adaptací slavného románu Alexandera Dumase Hrabě Monte Christo. V roce 1965 účinkoval v úspěšném seriálu Belphégor po boku zpěvačky Juliette Gréco, ale skutečně se proslavil až v seriálu Komisař Moulin, jehož první díly vznikly v roce 1976 a poslední měly premiéru v roce 2008. Mezitím Rénier hrál i v několika filmech.

V posledních letech byl Rénier obsazen například do úspěšného televizního filmu o Jacqueline Sauvageové. Tato žena byla v roce 2014 odsouzena k deseti letům vězení za to, že loveckou puškou zastřelila muže, který ji desítky let tloukl. Francouzský prezident François Hollande jí v roce 2016 udělil milost.

VIDEO: Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život? Videohub

Fotogalerie
9 fotografií