Syn slavného hereckého páru Berty Drews a Heinricha George se narodil 23. července 1938 v Berlíně. Před kamerou se poprvé objevil v 15 letech. Zahrál si po boku populární Romy Schneider a v 60. letech se pak objevil v mayovkách (Poklad na stříbrném jezeře, Mezi Supy nebo Vinnetou a míšenka Apanači). „Za mayovky se nestydím. Bylo to dobrodružství, bylo mi pětadvacet a poprvé jsem vydělal slušnější peníze,“ řekl.

Největší popularitu mu ale přinesla až role komisaře Schimanského, kterou nejdříve odmítl. „Původní Schimanski měl pocházet z Duisburgu, ale měl být vrchním komisařem s kravatou. Jenže já Duisburg znám, v nažehleném obleku by tam toho nikdo moc nenavyšetřoval. Ale pak jsem šel jednou kolem army-shopu a uviděl ve výloze americký béžový parker. To bylo to pravé pro Schimanského,“ vyprávěl později.

Nakonec se tento seriál zařadil v Německu mezi nejsledovanější. Jenže čím víc dílů seriálu bylo natočeno, tím víc vznikalo neshod mezi hercem a producenty. Götz se začal chovat jako primadona a vyčítal jim nudné scénáře. Seriál skončil.

V roce 1996 se v Sardinii stal Götzovi vážný úraz. Když plaval v moři, kus od břehu jej srazil motorový člun. Ve člunu seděl pár německých turistů. Götz byl s potrhaným svalstvem a rozdrcenou holenní kostí dopraven do Berlína a operován. Hrozila mu amputace levé nohy. Na německé manžele, kteří řídili člun, nakonec podal žalobu a chtěl milionové odškodné. Po čtyřech letech soud vyhrál.

Poté se mu už nedařilo. Seriál Místo činu měl malou sledovanost. Po 13 letech ho navíc opustila přítelkyně Gabriele Pauler. Našla si o deset let mladšího muže.

Götz zemřel již 19. června, jeho blízcí smutnou zprávu ale oznámili veřejnosti až po hercově pohřbu. Poslední rozloučení s hercem se konalo v úzkém kruhu rodiny, poté byl pohřben v Hamburku. Herec zemřel po krátké nemoci, přesto byla jeho smrt nečekaná.

Fotogalerie
9 fotografií