Charlyne Yi otevřela na svém Instagramu obávanou Pandořinu skříňku. Přestože se mnozí domnívají, že v roce 2021 již není prostor pro „me too“, jelikož kvůli koronaviru prakticky neexistují jiná témata, která by se mohla nebo snad měla řešit, opak je pravou. Americká herečka s asijskými kořeny, držitelka ceny filmového festivalu Sundance za scénář k filmu Paper Heart, označila herce Jamese Franca na sociální síti za „sexuálního dravce“ a jeho hereckého kolegu a parťáka Setha Rogena (39) za spolupachatele, jenž jeho nezákonné jednání toleruje... a možná dokonce umožňuje.

Yi, která byla obsazena po boku Franca a Rogena do snímku The Disaster Artist: Úžasný propadák v roce 2017, který Franco také režíroval, přišla s obviněním, že se ji producenti pokusili „podplatit“, když kvůli nevhodnému chování známého herce chtěla odstoupit z natáčení. „Když jsem se pokusila ukončit smlouvu a opustit The Disaster Artist kvůli Jamesi Francovi, pokusili se mě podplatit větší hereckou rolí,“ napsala na Instagram. „Plakala jsem a řekla jim, že to byl pravý opak toho, co jsem chtěla, že se necítím bezpečně při práci s králem sexuálních predátorů.“

VIDEO: Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i „me too“ poklescích Hollywoodu

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i „me too“ poklescích Hollywoodu Ivan Hladík, Jan Jedlička

Producent filmu Seth Rogen, jehož pojí s Francem dlouholeté přátelství i četná filmografie, „o tom úplatku rozhodně věděl. Ale i tom, proč jsem chtěla skončit.“ Rogen ho podle jejího názoru v takovém chování jako správný kamarád zkrátka podporoval. „Ženy se necítí bezpečně, aby mohly promluvit, když média a jurisdikce zmocňují mocné bohaté predátory. Je jim jedno, že investují do institucí na podporu obětí těchto činů. Proto je zde mnoho žen, které zatím své zkušenosti s Jamesem Francem veřejně nesdílely,“ domnívá se herečka. Není to totiž poprvé, co James Franco čelí podobně skandálním nařčením.

V roce 2018 ho rovnou několik studentek herectví obvinilo, že zneužil své postavení učitele na filmové škole. Při hodinách například chodil do pasu nahý a to samé požadoval po svých žákyních (což pak dokázal i zveřejněný záznam jednoho takového svérázného vyučování). Při natáčení nezávislého filmu The Long Home trval na tom, aby u sexuálních scén herečky neměly plastovou ochranu, která kryje intimní místa, herečka Alley Sheedyová (58), s níž Franco spolupracoval v roce 2014, po natáčení s ním na několik let zmizela z herecké branže, a další dámu prý v autě nutil k orálnímu sexu.

VIDEO: Aktivistka Nejedlová k rozsudku nad Weinsteinem: Oběti obtěžování, spravedlnosti se dovoláte!

Video
Video se připravuje ...

Aktivistka Nejedlová k rozsudku nad Weinsteinem: Oběti obtěžování, spravedlnosti se dovoláte! Andrea Ulagová

V tom samém roce zase vyšel na světlo světa jeho flirt skrze sociální sítě se sedmnáctiletou dívkou. Dokonce si s ní snažil domluvit rande. Když mu napsala, že se těší, až se s tím svěří svým přátelům, naštval se a na internetu si veřejně postěžoval, že by si rodiče měly podobné nadržené puberťačky hlídat. Děvče se však rozhodlo zveřejnit jejich konverzaci, a tak bylo záhy jasné, jak to bylo doopravdy, a kdo si chtěl objednat pokoj v hotelu. Herec pak svůj oficiální instagramový účet, na který dával prapodivná polonahá selfíčka (na která se můžete podívat i do naší galerie), raději zrušil.

Fotogalerie
27 fotografií