Tragickou zprávu zarmouceným fanouškům oznámil hercův zástupce, později se v dlouhém příspěvku vyjádřil i Byrnesův přítel a režisér Brian Trenchard-Smith, který zavzpomínal na jeho kariéru, četné spolupráce a společně strávené chvíle.

Keays-Byrnes zemřel ve středu 2. prosince v nemocnici, příčina úmrtí je prozatím neznámá. Rodák z indického Kašmíru svou hereckou kariéru nastartoval příchodem do Velké Británie, kde se stal členem Royal Shakespeare Company. Se Smithem poprvé spolupracoval na filmu Muž z Hongkongu z roku 1978.

Video: Rok z vězení a Řepkovi hrozí další soud! A Gottová šokuje: Otci se po telefonátech se mnou přitížilo

Video
Video se připravuje ...

Rok z vězení a Řepkovi hrozí další soud! A Gottová šokuje: Otci se po telefonátech se mnou přitížilo. Bára Horáková, Lukáš Červený

Nejvíce proslul svou poslední rolí antagonisty Nesmrtelného (Immorton) Joea z kasovního trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. Není to však jeho první návštěva dystopické pouště. V původním snímku z roku 1979 ztvárnil obávaného Prstořeza (Toecuttera).

Hercovu smrt oplakali také někteří kolegové z Šíleného Maxe. „Odpočívej v pokoji. Že tak milá a krásná duše dokázala tak skvěle zahrát zlého válečníka, je úžasné. Budeš nám moc chybět, kamaráde,“ napsala na twitteru představitelka Imperátorky Furiosy Charlize Theronová (45).

VIDEO: Zásadní životní rozhodnutí Bartošky. A krizi neustáli. Mašlíková už nežije s manželem

Video
Video se připravuje ...

Zásadní životní rozhodnutí Bartošky. A krizi neustáli. Mašlíková už nežije s manželem. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
13 fotografií