Dvojnásobný otec a urostlý fitnessák Martin Šmahel, který společně se svou stávající partnerkou, právničkou Beátou, vychovává i její dcerku z předchozího vztahu (a podle svých slov ji bere jako vlastní), se na instagramu ostře vyjádřil směrem ke všem rodičům, co na internet neustále cpou jednu fotku svého potomka za druhou. „Vede je k tomu pocit viny, výčitky svědomí. Vědí o sobě, že něco zanedbávají, a snaží se všem dokázat, že tomu tak není. Anebo sami pochybují o kráse svého dítěte, a tak sbírají srdíčka, aby je druzí přesvědčili o opaku. Rizika a úskalí ze zveřejnění identity svých vlastních dětí na internetu nevnímají,“ rozohnil se.

Přestože mnohé dámy se s ním pustily do divoké debaty, že fotky svých ratolestí sdílejí z toho důvodu, že jsou na ně pyšné a jsou součástí jejich životů, Šmahel si myslel svoje. Přiznal sice, že například fotky nejstarší dcerky zveřejňoval i on, a to zejména proto, aby ho lidé vnímali jako dobrého otce, záhy si ovšem uvědomil, že je to hloupost - a nejpodstatnější je, jak ho vnímá vlastní dítě. „Moje tři dcery jsou podle mě nejkrásnější na světě a úplně mi stačí, když mě budou mít rády jen ony,“ dodal muž, jenž zastává názor, že „není většího omylu, než když si myslíme, že fotky našich dětí na internetu někomu cizímu udělají skutečnou radost“.

S tím, že odmítá sdílet momentky svých dětí, se totiž váže dost hrozivé tajemství: Zločin, z něhož jde mráz po zádech! „Dávat fotky obličeje Mii na sociální sítě jsem přestal tehdy, když mi cizí lidé poslali screeny někoho, kdo měl snímky mé dcery v profilu, mě ze záběru ořízl, a vydával ji za svou. A prý tak oblboval ženy, které mu díky mé dceři důvěřovaly, šly za ním - a on je prodával na sexuální zneužívání... Tam skončila veškerá sranda,“ vysvětlil své pohnutky. „Fotky mé dcery byly zkrátka využity k velmi špatné věci, takže vím, jaká je cena za to nutkání ‚pochlubit se‘,“ dodal Šmahel.

Fotogalerie
43 fotografií