Vůz záchranné služby havaroval v Bratislavě v pátek krátce před polednem. Narazilo do něj BMW, jehož řidič údajně za kolizi mohl. Nehoda se sice obešla bez vážných zranění dospělých, ale v sanitce leželo miminko v inkubátoru. Podle všeho se jednalo o čerstvě narozenou dcerku slovenského moderátora a modela Martina Šmahela.

Slavný Slovák přitom jen o několik hodin dříve vyprávěl s nadšením novinářům, že je nyní trojnásobným otcem. Jeho dcerka se sice narodila předčasně a vážila jen pouhých 831 gramů, ale ani to moderátora nijak nezneklidňovalo a stále tvrdil, že bude dcera bojovnice po něm a vše zvládne. „Strach nemám, já jí věřím. Bude silná po nás. Jsem takový růžový optimista a myslím si, že všechno bude fajn. Lékaři jí sice moc nevěřili, podle mě je ale v dobrých rukou,“ řekl novinářům. To ještě nevěděl, co se za pár hodin dozví.

O tom, že na palubě sanitky skutečně ležela dcera moderátora Šmahela, informoval média neznámý zdroj. „Do sanitky narazilo osobní auto a silným nárazem utrpělo miminko v inkubátoru otřesy,“ popsal dramatické okamžiky pro Plus Jeden deň. „Lékařka a sestřička, které byly v sanitce, se sice zranily, ale ihned zachraňovaly miminko. Díky jejich okamžité pomoci novorozenec přežil a je momentálně v rukách lékařů v Kramárech,“ řekl zdroj Plusky.

Sám Šmahel se o nehodě dozvěděl po telefonu od redaktorky serveru Topky. Zůstal jako opařený. „Prosím?“ reagoval šokovaně. „Poprvé to slyším od vás. Ano. Měli ji dnes převážet, jdu to hned zjistit,“ řekl vyděšeným hlasem populární Slovák a zavěsil.

Dcerka Martina Šmahela nyní leží na oddělení ARO. „Fakultní nemocnice Bratislava po srážce sanitky ošetřila posádku, kterou tvořili čtyři lidé. Pacienti byli ošetřeni, jsou mimo ohrožení života,“ řekla mluvčí nemocnice Eva Kliská Plusce.

Fotogalerie
16 fotografií