Laforetová se zapsala do povědomí českých a slovenských diváků především svými rolemi ve snímcích Policajt nebo rošťák, Veselé Velikonoce či Mrchožrouti, kde si zahrála s Belmondem.

Právě pro něj je její odchod, související pravděpodobně s vysokým věkem, velkou ranou. Už jen proto, že před měsícem přišel o jiného kolegu a navíc velkého kamaráda - herce Charlese Gérarda (†96). Podle webu Extra.cz se  Belmondo nyní dokonce uzavřel do sebe a přestal jíst.

„Nádherná žena, jemný pěvecký hlas, dobré herectví...to vše zosobňuje v jednom Marie Laforetová,“ napsala o zesnulé Marii internetová filmová databáze Csfd.cz. Připomněla, že dcera továrníka zahájila svou vysněnou dráhu zpěvačky vítězstvím v soutěži Zrození hvězdy soukromé rozhlasové stanice v Cannes.

Krátce po dvacátých narozeninách, kdy už měla na kontě několik úspěšných písniček, jí byla nabídnuta role Marge ve francouzském krimidramatu V plném slunci, kde hlavní roli ztvárnila po boku Alaina Delona a Maurice Roneta. Po velkém debutu se tak rozjela i její herecká kariéra.
Fotogalerie
20 fotografií