Populární rocker není podle všeho netečný k dění v USA, a naopak se snaží své spoluobčany podpořit: podle zpravodajského serveru CNN hudebníkova restaurace v New Jersey poskytuje zaměstnancům federálních úřadů jídlo zdarma. Jak je vidět, muzikant, který se drží na špici rockové scény již více jak třicet let, má srdce na správném místě!

JBJ Soul Kitchen, kterou provozuje nadace Jon Bon Jovi Soul Foundation, je neziskový podnik, kde se zákazníci mohou najíst bez ohledu na to, zda jsou schopni zaplatit navrhovaný příspěvek či ne. A pokud nemají nic, místo peněz mohou nabídnout alespoň dobrovolnou výpomoc.

Restaurace o víkendu na svých facebookových stránkách uvedla, že na bezplatný oběd jsou tentokrát vítáni především státní zaměstnanci. Vyzvali je, aby se stavili nejen na jídlo, ale také se zde mohli dozvědět o dalších možnostech podpory. A i když jde o podnik zaměřený na zdravou stravu (nebo spíš právě proto?), stály přede dveřmi pořádné fronty. Bon Joviho iniciativa nadchla také guvernéra státu New Jersey Phila Murphyho (61) a také on se přidal v podpoře hladovějících úředníků. Příklady prostě táhnou!

Bezplatnou stravu nabízejí během takzvaného „shutdownu“ desítky restaurací po celých Spojených státech a mnozí státní zaměstnanci mohou využít potravinových bank k nasycení nejen sebe, ale i svých rodin. Z 800 tisíc zaměstnanců amerických federálních úřadů, které tahle nečekaná rozpočtová krize zasáhla, téměř polovina nechodí do práce. Zbytek dobrovolně pracuje zadarmo.

Celý problém tkví v pověstné zdi u Mexika. Americký prezident Donald Trump (72) se už více než měsíc pře s demokratickými kongresmany o to, zda jeho požadavek 5,7 miliardy dolarů (asi 128 miliard Kč) na stavbu hraniční zdi zahrnou do zákona o státním rozpočtu, nebo ne. Původně totiž tvrdil, že onu hraniční zeď zaplatí Mexiko...

 

VIDEO: Podívejte se, jak vznikají prototypy Trumpovy zdi pro hranice s Mexikem

Video
Video se připravuje ...

Reportér Blesk.cz v USA: takhle vznikají prototypy Trumpovy zdi pro hranice s Mexikem Václav Lang, Blesk Zprávy

Fotogalerie
32 fotografií