Haničinec byl pro tehdejší krásku osudovým mužem. „VLPPPP = Velká láska, postel praská, porodnice pracuje!“ hodnotila vždy se smíchem jejich lásku. Do herce známého například z Cirkusu Humberto či Ženy za pultem se zakoukala ještě jako mladá dívka a měla za sebou jen bezvýznamnou roli ve filmu Větrná hora (1955).

„Připravil mě o věneček. Do té doby jsem k sobě žádného muže jako takhle fyzicky nepustila. Petr byl můj první mužský. Byla jsem panna, zamilovala jsem se do něho na první pohled. Moc jsem byla zamilovaná,“ popisovala kdysi pro Aha! herečka, která v pondělí náhle zemřela.

Dvojici přitom seznámil Vladimír Menšík (†58). Marie se totiž chystala s kamarádkou na předtančení na plese v Brně a pro látku na šaty si dívky zajely do Prahy. „No a nějak se nám to protáhlo a byl už večer, tak jsme hledaly nocleh. Já z Brna znala jen Vláďu Menšíka, tak jsme za ním zašly do Divadla E. F. Buriana,“ vzpomínala Kyselková s tím, že komika potkala zrovna ve dveřích. Odcházel právě s Haničincem. „A tak jsme šli všichni posedět na vínečko,“ líčila.

Ihned přelétla jiskra, čehož si povšiml i legendární vypravěč a herec. „Menšík mi říkal – je dobře, že jsi ho zaujala! Je moc špatný, rozvádí se. Jeho manželka Štěpánka požádala o rozvod, začala si s režisérem Janem Valáškem. Petr je báječný, chytni příležitost za pačesy,“ ponoukal ji tehdy a narážel i na jeho rozvod se Štěpánkou Haničincovou (†68). Kyselková příležitost zrozenou z náhodného setkání opravdu chytila za pačesy a zamilovala se. „Petr byl opravdový chlap, a kdybyste viděli, jaké měl krásné ruce a nohy!“ básnila o svém prvním muži ještě po letech.

Zanedlouho přišla i žádost o ruku. Tehdy pětadvacetiletý Haničinec požádal dvacetiletou Marii tím stylem, že před ní položil formulář a pravil: „Jdeme na Staroměstskou radnici!“ Podle Kyselkové dokázal být poetický, i když v tomto případě to neukázal. „Dokázal vyjádřit city a mnohdy velmi krásně, ale tyto oficiality se mu moc nezamlouvaly.“ Manželé spolu měli také syna Ondřeje (dnes 58), kterého Marie nosila pod srdcem právě v době, kdy točila nezapomenutelnou pohádku Princezna se zlatou hvězdou (1959), která ji nejvíc proslavila.

Žárlivost, nevěry a rozvod

Podle Marie ale její tehdejší choť na její úspěch hodně žárlil. „Nebral mě nikdy jako herečku, ale jako ženskou, která se mu líbí. Když jsem potom vzala roli princezny Lady, jen mávl rukou a řekl: Tak se bav! No a když potom pohádka měla obrovský úspěch, dělal, že to nevnímá. No víte, on byl herec divadla a televize. Film se mu nějak vyhýbal. Nevím, jak to nazvat... Asi to nejpříznačnější slovo je – žárlil,“ přiznala Kyselková.

Na jejich vztahu se podepsalo i to, že na sebe neměli moc čas a nevídali se. „Petr byl v práci pracovitý a poctivý, měl ale také mnoho mimopracovních záležitostí, a to mě moc bolelo,“ narážela herečka na jeho zálety a nevěry. „Já ho ale tak moc milovala, že jsem se ho snažila za každou cenu udržet. Snažila jsem se to ignorovat, tolerovat. Jeho první manželce Štěpánce Haničincové pravděpodobně také nevyhovoval Petrův velmi svérázný noční život. Byla ale, na rozdíl ode mne, nekompromisní, tak si hned našla jiného a chtěla rozvod. To já ještě dlouho trpěla,“ popisovala kdysi, jak to u nich doma chodilo.

Nakonec ale řekla dost, když si Haničinec začal vážnou známost s rozhlasovou redaktorkou Evou Kopeckou. „A tak jsem měla také mimopracovní záležitost – a bylo zle! To se Petrovi vůbec nelíbilo,“ přiznala. „To víte, chlapi mohou, žena ani náhodou! Říkají tomu, že je to jako se vymočit, ale nic citového. To ženská nevěra, ta je prý hrozná a děsivá, protože žena do toho na rozdíl od chlapa dává srdce. A to je prý ta pravá nevěra!“ Po patnácti letech tak manželství skončilo.

Haničinec si vzal Kopeckou a představitelka princezny Lady pak našla štěstí ve druhém manželství se zubařem Vladimírem Demkem (†63), s nímž zplodila dvě dcery – Alžbětu (46) a Žofii (41). První dělá PR manažerku a poradenské služby. Druhá je baletka, kosmetička a maskérka. „Bylo to dva nebo tři měsíce od rozvodu. Kamarádka mě pozvala na svatbu své sestry a tam jsem se seznámila s budoucím, o dvanáct let mladším manželem. Bylo to takové štěstí shůry,“ tvrdila Marie.

VIDEO: Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci

Video
Video se připravuje ...

Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci Luboš Procházka, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
47 fotografií