Představitelka jedné z našich nejkrásnějších pohádkových princezen odešla do nebe. Smutnou zprávu Blesku potvrdil její kolega a kamarád, herec Ivo Niederle (89), který bydlel ve stejném domě jako Kyselková a kromě toho s ní často trávil čas a pomáhal jí.

„Přijela za mnou dcera z Ameriky. A u mojí princezny jsme strávili dva večery. Dneska ráno za ní šla jedna z jejích dcer, princezna neotvírala,“ prozradil Niederle s tím, že když se do bytu zhruba v půl desáté přece jen dostal, bylo již pozdě.

„Měl jsem klíče, a tak jsem otevřel, odpočívala po snídani, už ale nedýchala,“ dodal smutně herec známý například ze seriálu 30 případů majora Zemana, který tak nyní v činžovním domě osaměl a přišel o milou společnici ve smutných časech.

Se zdravím měla ostatně Marie problémy již delší dobu, v podstatě již od doby, kdy dovršila osmdesátku. Trápily ji nesnesitelné bolesti v nohou, které začaly po operaci zad. Kvůli tomu nebyla téměř schopná pohybu a nemohla se o sebe sama starat.

Střídavě tak žila doma ve svém bytě (kde o ni pečoval Niederle) a v léčebně v Bohnicích. „Po smrti mého druhého manžela žiju sama. Byt je na mě moc velký," vysvětlovala sama herečka, o níž pečovaly i její tři děti, včetně dcery Alžběty, která se k ní posléze i nastěhovala.

VIDEO: Dcera "princezny se zlatou hvězdou": Maminka už nemůže chodit!

Video
Video se připravuje ...

Dcera "princezny se zlatou hvězdou": Maminka už nemůže chodit! Markéta Reinischová, Petr Soukup, Jaroslav Bouda

Fotogalerie
26 fotografií