Drake proměnil rekordních 13 nominací v cenu za nejlepšího umělce žánru rap a hip-hop. Za nejlepší album v tomto stylu bylo prohlášena jeho nahrávka View, prvním album, které zaznamenalo miliardu přístupů na streamingovém serveru Apple Music, uvedla agentura Reuters.

Bieber získal od fanoušků ceny za video roku, nejoblíbenějšího umělce mužského pohlaví a album i píseň v žánrech pop a rock. Nejlepším novým umělcem fanoušci zvolili Brita Zayna, bývalého člen britsko-irské chlapecké skupiny One Direction, která ovládla ceny American Music Awards předloni.

Popová zpěvačka a herečka Selena Gomezová odchází s cenou za nejoblíbenější umělkyni popu a rocku. Dívčí skupina Fifth Harmony, která vznikla během televizní talentové soutěže X-Factor, získala ocenění za nejlepší spolupráci. Nejlepší skupinou v popu a rocku byla vyhlášena formace Twenty One Pilots. Ceny za nejoblíbenější interprety v žánrech soulu a R&B dostali Chris Brown a Rihanna.

American Music Awards (AMA) byly vytvořeny v roce 1973 a jsou druhým nejvýznamnějším oceněním v americkém hudebním průmyslu po cenách Grammy. Jejich vítěze určuje výlučně internetové hlasování fanoušků a oznamování cen bývá tradičně doprovázeno velkolepou hudební show.

Koncertování v Los Angeles zahájil Bruno Mars a vedle řady dalších, včetně Lady Gaga nebo Nicki Minajové, vystoupil i britský zpěvák Sting. Ten dostal ocenění za zásluhy pro populární hudbu a publiku prezentoval směsku svých největších hitů, včetně téměř 40 let starých písní jeho bývalé skupiny The Police.

Tento rok organizátoři přidali nové kategorie pro turné roku, kde vyhrála Beyoncé, a video roku. Přeplněnou kategorii píseň roku rozdělili na žánry pop/rock, country, R&B/soul a rap/hip-hop.

Fotogalerie
24 fotografií