Ač mu sázkaři dlouhou životnost v tanečním klání nepředpovídají, druhý soutěžní večer ale vyhlášený cukrář, který pekl delikatesy i pro anglickou královnu, přežil.

Maršálek je sám překvapený, že žádnou extrémní únavu ani namožení svalů necítí. Ostatně není divu, má natrénováno – a nejen z poskakování kolem plotny.

Obří akvárium, želvy i kočky

Za domácí zvěřinec »může« hlavně Maršálkův partner Petr Tejml (40), vysokoškolský pedagog, který přednáší předměty etologie (chování) zvířat a chov drobného zvířectva.

„Myslím si, že doma máme mezi sto dvaceti a sto padesáti morčaty. To je takový střízlivý odhad. Ještě máme 4 africké želvy, kterým je asi 8 nebo 9 let, dnes mají kolem 10 kilo, všechno jsou to kluci: Leonardo, Michelangelo, Donatelo, Rafaelo...“ šokoval cukrář ve Švandově divadle během talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Tím ale výčet mazlíčků neskončil. „Pak máme pětisetlitrové akvárium, tam jsou amazonští terčovci,“ dodal Maršálek s tím, že o prázdninách si s přítelem ještě pořídili kočky. 

„Potřebujeme hezký kočky, aby nám zapadly do krajinného rázu. Normálně by lidi zajeli do vedlejší vesnice, my jeli sto padesát kilometrů někam ke Karlovým Varům, vzali jsme si koťátka, kluka a holku, a zase jeli domů,“ smál se.

Doma jim nenachystali jen pelíšek a pamlsky, ale 3+1 s koupelnou. „Byli jsme absolutně připravený, v tom je Petr geniální, dává zvířatům neskutečnou péči. V příštím životě chci být zvíře u Petra,“ vtipkoval Maršálek, který už trénuje s tanečnicí Adrianou Maškovou (25) na třetí soutěžní večer. Jak jim to půjde, sledujte v sobotu od 20:10 hod. v České televizi.

Slavná klientela

Původně Josef učil na Základní umělecké škole hru na klavír, akordeon a hudební nauku. Pak si ale uvědomil, že takhle fungovat nechce. Odešel za cukrářským řemeslem nejdřív do Prahy a pak do Anglie, kde nakonec pekl i pro královskou rodinu a osobnosti, jako je zpěvačka Lady Gaga (37), Karl Lagerfeld (†85), Elton John (76) i Michael Jackson (†50). „Pro tyhle lidi se cukraří úplně normálně jako pro všechny ostatní. Tam není rozdíl. Práci musíte odvést na sto procent,“ vysvětluje.

Dort Maršálek upekl dokonce i pro otce Dodiho Al Fayeda (†42), který chodil s princeznou Dianou (†36). „Slavil narozeniny, byla to velká akce pro asi šest set hostů. Jednou jsme mu upekli budovu obchodního domu. To nečekal, začal plakat. Dostal jsem pak od něho voucher na tisíc liber, které jsem mohl utratit v jeho obchodním domě,“ zavzpomínal cukrář.

Video
Video se připravuje ...

Josef Maršálek StarDance: Jaké měli pocity po prvním přenosu? Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
76 fotografií