Ve StarDance o zranění nebývá nouze! Na vlastní kůži se o tom přesvědčila tanečnice Lenka Nora Návorková, jíž produkce do páru přidělila herce Marka Adamczyka. Kvůli ošklivému úrazu kotníku jí nakonec lékař doporučil, aby sobotní číslo odtančila naboso. 

Adamczyk se stejně jako po prvním večeru i po tom druhém rozepsal na svých sociálních sítích, kde se svěřil se svými pocity, zhodnotil svůj výkon a prozradil i pozadí úrazu Návorkové. Všechno je prý jeho vina, nasypal si popel na hlavu. 

Hlavně si to užít

„Tak vážení, po tom, co jsem zažil nervovou paralýzu v prvním díle, jsem se rozhodl, že tentokrát si to maximálně užijeme,“ začal své povídání. Celý týden prý s Lenkou Norou tvrdě makali na tom, aby měl choreografii zarytou tak hluboko pod kůží, aby ji odtančil i s polovinou mozku. Během živých přenosů to tak totiž často vypadá. 

„Od doby, kdy jsme začali sambu stavět, jsem si představoval, jak to hned v první promenádě rozbalíme a proletíme se po parketu hezky z rohu do rohu tak, aby lidé v sále pochopili, že si nic nenecháváme na potom a že mají začít dávat bacha. A za mě se nám to tedy podařilo!!! Je to skvělý pocit, když vnímáte, že to lidé v sále pochopili a že se vámi nechali strhnout. A my jsme se zase nechali strhnout jimi,“ rozplýval se. 

Neopomněl přitom podtrhnout výkon své kolegyně a lektorky Návorkové. „Temelín, Dukovany a Holešovice byly včera tři pilíře domácí energetické infrastruktury. A to ještě před pár hodinami sotva popošla z šatny do maskérny, protože… a to je právě ta horší část tohohle reportu,“ pokračoval s tím, že by přál divákům mít na Lenku stejný výhled, jako měl on. 

Video
Video se připravuje ...

Herec Marek Adamczyk na StarDance: K drobným nehodám dochází... Kateřina Štíchová

Namísto zvedačky tvrdý pád

Za úraz Návorkové podle svých slov může sám. „Je pátek, projíždíme si choreografii, všechno jde dobře a my se dostáváme k závěrečné zvedačce… Jenže já se na poslední chvíli rozhodnu, že to vlastně už umíme a zvedačku si můžeme šetřit na sobotní generálku. Lence jsem to ale řekl trochu pozdě. Respektive hodně pozdě – když už byla ve vzduchu a čekala, že ji jako obvykle vytáhnu nahoru a posadím si ji na ramena. Připadalo mi, že o nic nejde, nebyla nijak moc vysoko, jenže… Jenže když má člověk na sobě podpatky a nečeká to a má už plné nohy samby, tak je nekontrolovaný dopad na parket to poslední, co by si jeho kotníky přály zažít,“ popsal Adamczyk, který si v tu chvíli prý absolutně nedokázal představit, jak své vystoupení před porotou jen o den později zvládnou.  

„To, že to Lenka odtancovala na boso s takovým nasazením a ještě mi potom s radostí oznámila, že si ten tanec STRAŠNĚ UŽILA, to mě chvílemi nutí se ujišťovat, jestli se mi to celé jenom nezdálo. Kotník ji samozřejmě ještě bolí, zvlášť teď, když už máme po sobotní euforii. Vlastně ji bolí docela dost,“ pokračoval. 

Noha je poctivě nahoře

Fanouškům se na sítích ozvala i sama Návorková. „Moc jsme si to užili a jsem šťastná, že jsme všechno i přes komplikace zvládli. Noha je poctivě nahoře, pěkně zaledovaná, a dělám vše pro to, abychom vám mohli příští neděli zatančit další pecku,“ vzkázala tanečnice, která se aktuálně pohybuje o berlích. Díky souhře okolností má na odpočinek a přípravu o den víc, než by měla normálně – kvůli státnímu svátku a předávání státních vyznamenání 28. října bude příští živý přenos až v neděli. 

Vyřazený Prachař

Adamczyk ve svém elaborátu nezapomněl ani na Davida Prachaře (64), který soutěž opustil jako první.První vyřazování je pěkně nepříjemný, to si asi dokážete představit. Kdyby si lidi Davida užili tak, jak jsme si ho v zákulisí užívali my, tak by pochopili, jaká to je pro nás ztráta. Vtipnost naší skupiny se snížila tak o padesát procent (a to máme v partě pár dost vtipných kusů). Jasně, je to jenom zábavný pořad, někdo vypadnout musel a David je zrovna z těch lidí, kteří se tím nenechají jen tak rozházet. Bylo na něm ale vidět, jak ho ten první večer s ne úplně ideálním hodnocením od poroty nakopnul. Šel do tréninků s novou motivací a je mi jasné, že kdyby neskončil, byl by přenos od přenosu lepší. Koneckonců to bylo vidět už na jeho včerejším valčíku. To, že vypadnul, jenom ukazuje, jak jsme silnej ročník,“ zhodnotil herec výkon kolegy. 

 

Video
Video se připravuje ...

David Prachař a Zuzana Dvořáková o konci ve StarDance Petra Koubková

Fotogalerie
70 fotografií