Hned několik tančících herců dostalo roli v osmidílném seriálu Taneční. Sem obsadil režisér Jiří Vejdělek (51) i vítězku StarDance 2008 Danu Batulkovou. V lázeňských Poděbradech to herečka při natáčení určitě nemá tak náročné jako na trénincích s tehdy třiadvacetiletým tanečníkem Janem Onderem (38). „Byl jsem ostrej a ambiciózní,“ přiznal po letech Onder. „Vůbec nereagoval na to, že je mi padesát a jsem herečka,“ zoufala si Dana, která v seriálu hraje majitelku kavárny a maminku Jitky Ježkové (45) alias Moniky.

A na rozdíl od ní má natrénováno! „Myslela jsem si, že jsem ohromně talentovaná, ale při trénincích na roli jsem zjistila, že talent nemám, takže to budu muset vydřít,“ přiznala Ježková, které navíc hraje manžela další účastník StarDance Saša Rašilov (51).

„Jsem k sobě poměrně kritický a ukázalo se, že oprávněně. Už během tréninků jsem byl nucený konfrontovat se s realitou,“ posypal si herec hlavu popelem. „Přijde okamžik, kdy se řekne: pojďme si to natočit. A to jsou kruté momenty, které jsou člověka schopny položit na záda,“ vylíčil Rašilov, který ve StarDance soutěžil dva roky po Batulkové a dostal se do finále.

V nově připravovaném seriálu se herec potká i s Romanem Zachem (50) z osmého ročníku taneční show. A o čem seriál bude? Monika (Jitka Ježková) a Oldřich (Saša Rašilov) spolu vyhrávali taneční soutěže a když spolu začnou pořádat taneční pro středoškoláky, je Oldřich na rozdíl od Moniky ve svém živlu. Situaci nepomáhá ani Moničin bývalý partner (Roman Zach), a když se do toho vloží ještě Moničina sestra (Hana Vagnerová), začne jít do tuhého.

StarDance a speciální díl 

Vše, čím si Batulková před 15 lety prošla, je teď denním chlebem jejího exmanžela Davida Prachaře (64). Jejich společná dcera Mariana (29) navíc mapovala taneční soutěž jako influencerka a na sociálních sítích vtipně komentovala zákulisní dění.

Hned druhý večer letošní StarDance bude speciální! Česká televize chce oslavit jubilejní 100. díl živého vysílání, a dvojice si tak mohly vybrat osobnost z minulých ročníků, aby je naučila originální choreografický prvek.

Produkce navíc slibuje připomenout nejvýraznější momenty z předchozích dílů a přivítat soutěžící z předešlých ročníků. Kdo jako první opustí StarDance XII, sledujte už v sobotu večer od 20.10 hod v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Snowboardistka Eva Adamczyková: Panika a obrovská tréma! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
61 fotografií