Marek Eben se pochlubil malým koutem, kde sleduje všechna taneční čísla mezi svými moderátorskými výstupy, a Tereza Kostková (45) mnohé překvapila odhalením, že na rozhovory za ní tanečníci nešplhají na balkon, ale čekárna je na úrovni parketu. Pokaždé, když Eben uvede taneční číslo, odejde po schodech do zákulisí vlevo vedle orchestru. Nečeká daleko, hned za první dekorací má židličku a stoleček s malou obrazovkou, na které všechna vystoupení vidí. Ke zdi má pak přistavený pultík s lampičkou a kartami se scénářem. „Chvilku si odpočinu a střádám si tady další myšlenky,“ svěřil Marek. Právě odtud to má na parket cca pět vteřin chůze.

Žádná zelená

Tereza pak divákům ukázala, že tzv. green room, tedy jakýsi salonek pro účastníky, není v patře, jak si mnoho diváků myslí, ale v zadní části pavilonu pražského Výstaviště, odkud ČT StarDance vysílá. Je nedaleko parketu a vedou do něj jen tři schůdky. „Podívejte se, to je kousíček. Tady je parket a jen tady tudy běží, kolem kamer a diváků… Už jenom ty tři schody a jsou u mě v green roomu. To mě vždy pobaví, protože není zelený, ale celý červený,“ smála se Tereza.

Bude valčík?

Moderátorská dvojice už se na sobotní finále chystá. Podle informací Blesku je porotci burcují k tomu, aby si zkusili nacvičit valčík, případně jeho část.

Vyjednají změnu pravidel?

Několik účastníků letošní StarDance, které ze soutěže vyřadil covid, volá po změně pravidel! „Asi by se měla upravit pro tuhle těžkou dobu. Tohle může potrápit vlastně všechny pořadatele show,“ prohlásil Mirai Navrátil (29), toho času stále v izolaci kvůli pozitivnímu testu. Česká televize chce mimo jiné na základě poznatků od soutěžících úpravu pravidel s majitelem licence, kterým je britská vysílací společnost BBC, iniciovat.

Nakřáplý Preiss

Hlas StarDance Viktor Preiss (74), jenž zve na parket moderátory i soutěžící nebo vyzývá porotu, aby udělila známky, byl během sobotního dílu slyšitelně nastydlý. „Měli jsme strach, aby nebyl taky covid pozitivní, ale testy měl v pořádku,“ řekl Blesku zdroj ze zákulisí. Herec podle našich informací chodí na StarDance živě, aby mohl hlásit případné aktuální změny. A že jich letos, kdy řada účinkujících a soutěžících ulehla s covidem, bylo více než dost.

VIDEO: Změna finále StarDance, promyšlený tah ČT? A Rolins o vztahu s Nedvědem.

Video
Video se připravuje ...

Změna finále StarDance, promyšlený tah ČT? A Rolins o vztahu s Nedvědem. Bára Horáková

Fotogalerie
105 fotografií