Jubilejní desátá řada zábavného pořadu StarDance, kterou i tento rok moderuje oblíbená dvojice Marek Eben (61) s Terezou Kostkovou (43), přinesla svým dychtivým divákům další pozoruhodnou novinku. V devátém díle se čtveřice porotců ve složení Zdeněk Chlopčík (62), Jan Tománek (48), Tatiana Drexlerová (56) a Richard Genzer (52), ujali role mentorů. Zásadně tak ovlivnili podobu choreografií zbývajících čtyř soutěžních párů, které si postupně vylosovali. Kromě toho na úvod také zatančili na písničku Toma Jonese Sex Bomb.

S průběhem soutěže porota přestává šetřit na bodovém hodnocení a kýžená desítka už není jen zbožným přáním. Během hodnocení osmi tanečních vystoupení jich padlo celkem sedm. Pět jich získal herec Matouš Ruml (34) s Natálií Otahálovou (19), jejichž mentorem byl Zdeněk Chlopčík. Na jejich taneční kreace měl takový vliv, že jim Richard Genzer žertem začal přezdívat „sourozenci Chlopčíkovi“. Jednu desítku si zasloužili od Jana Tománka za svůj slowfox, tedy „nedbale elegantní“ standardní tanec původem z Velké Británie, co předvedli na písničku Ooops, I did it again od Britney Spearsové. Všechny čtyři desítky si od poroty ale zcela oprávněně zasloužili za latinskoamerické paso doble na ústřední melodii z akčního snímku Mission Impossible. „Já jsem to s váma prožíval, celý tanec. Udělali jste obrovský kus práce, pro mě jste skvělí,“ dojal se nad nimi jejich taneční mentor.

Zbylé dvě desítky získal rybář Jakub Vágner (37) s Michaelou Novákovou (25). Slowfox na písničku Sorry od Madonny naprosto ohromil a odzbrojil dva porotce, baviče a komika Richarda Genzera, který jim byl dočasným tanečním učitelem, a obvykle drsného kata Zdeňka Chlopčíka. „Na té známce to bude vidět a jsem trošku dojatej, protože jseš můj první pedagogický úspěch,“ přiznal Geňa, známý z humoristické Partičky. „Moc pěkné, Jakube, jste elegantní, rytmický, nemám výhrady. A pokud vám tohle Geňa všechno poradil, tak teda Geňo, jsi génius,“ žasl nad sympatickým rybářem a především nad jeho krátkodobým instruktorem Chlopčík.

Nejdůležitější byl každopádně hlavní moment večera, ve kterém diváci rozhodli o posledním postupujícím do velkého finále! Po vyhlášení dvou dvojic, které stoprocentně pokračují do dalšího kola, což byli právě dva nejvíce cenění mladí muži, tedy Matouš Ruml s Jakubem Vágnerem, se o postup a pomyslnou třetí příčku utkali youtuber Kovy a Veronika Lišková (20) s herečkou Veronikou Khek Kubařovou (32) a Dominikem Vodičkou (23). Kovy vsadil na waltz, sázkovými kancelářemi upřednostňovaná Kubařová na valčík. „Karle, pro mě jste hrdina, jako byl kapitán Jaroš, dvakrát jste přežil svoji smrt a jste bojovník. Ale s Veronikou mám nejvíce tanečních zážitků z téhle řady,“ shrnul jejich snažení Tomíček.

Kovymu proto nepomohla ani slušná základna nezletilých fanynek, ani půvabný tanec na jímavou písničku God Help the Outcast z animované pohádky Zvoník od Matky Boží, ve StarDance definitivně skončil. „Já si myslím, že je důležité v tom nejlepším odejít. Za mě je to to nejlepší, co jsem za velmi dlouhou dobu zažil. Ať už emočně nebo zážitkově. Za tenhle výsledek jsem se modlil,“ přiznal mladík, co pak ještě své taneční partnerce poděkoval za zdařilé choreografie. „Já Kovymu zase děkuji za to, že vždycky dřel, a jsem ráda, že jsem ho poznala. Já do té doby ani nevěděla, kdo to je, a on je to přitom inteligentní a velice inspirativní člověk,“ hlesla Veronika se slzami v očích.

O zábavné vystoupení před vyhlášením vypadnuvší dvojice se mimochodem postarali ostřílení matadoři této soutěže, tedy profesionální tanečníci Jan Onder (34) a Marek Zelinka (33), bývalí tanečníci z předchozích řad, kteří své taneční partnerky ze světa českého šoubyznysu úspěšně dovedli až do finále - a Marek Zelinka dokonce i svou životní lásku v podobě herečky Marie Doležalové, co mu loni porodila dcerku Alfrédu (1) a nyní očekává dalšího potomka.

Kdo ovšem nakonec zaboduje ve velkém finále? Vždy usměvavý herec, co o Vánocích zazáří na ČT1 v nové české pohádce, nejslavnější český rybář, nebo herečka s odzbrojujícím úsměvem a neutuchající energií?

VIDEO: Kovy na Czech Social Awards o StarDance: Už jsem protančil boty!

Video
Video se připravuje ...

Kovy na Czech Social Awards o StarDance: Už jsem protančil boty! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
60 fotografií